Yarın oynanacak derbide 1 puan bile Galatasaray’ın işine yaramıyor. Zirveye yaklaşmanın yolunun galibiyetten geçtiğini iyi bilen Mustafa Denizli, hazırladığı 9 maddelik zafer planını öğrencilerine anlattı.

1- Karşılaşmanın 1 saatlik dilimi çok önemli:

Mustafa Denizli maçın ilk 60 dakikasına çok dikkat edilmesini istiyor. Beşiktaş bu sezon kaybettiği maçlarda bile rakiplerine üstünlük kurmayı başardı. Galatasaray karşılaşmaların ilk 1 saatlik diliminde rakipleri adeta boğan Beşiktaş’ın baskısını kırmak için çok iyi pres yapacak.

2- Erken gol yeme:

Siyah-beyazlı ekip kendi taraftarının önünde çıkacağı maçta mutlaka erken gol bulmak isteyecek. Sosa ve Oğuzhan gibi teknik kapasitesi yüksek isimler, Mario Gomez’i topla buluşturmaya çalışacak. Galatasaray ön alandaki presle bu oyuncuları bozacak.

3- Baskıyı rakibe çevir:

Beşiktaş iyi oynamasına rağmen deplasmanda Sporting’e yenildi ve Avrupa’ya veda etti. Taraftarlar özellikle kaleci Tolga’ya çok tepkili. Elbette derbide herkes takımını destekleyecek. Ancak Galatasaray iyi oynayıp gol bulursa, baskı Beşiktaş’a dönecek.

4- Mücadeleden kaçma:

İstatistiklere bakıldığında Galatasaray bu sezon en az ikili mücadele kazanan takım. Bazı oyuncuların gücü yetmiyor, bazıları ise rakibi hiç kovalamıyor. Derbide bunlara tahammül olmayacak. herkes sonuna kadar savaşacak, ikili mücadelelerde ayakta kalacak.

5- Hakemle oynama:

Derbiler her zaman gergin geçer. Maçın hakemi de bu gerginlikten etkilenebilir. Zaman zaman verdiği kararlar Galatasaray’ın istediği yönde olmayabilir. Bu durumda kimse hakemle uğraşmayacak. herkes sinirlerine hakim olacak ve oyuna odaklanacak.

6- Oğuzhan ’a tam pres:

Beşiktaş’ın pas trafiğini yöneten isim Oğuzhan Özyakup. Bu oyuncunun kesinlikle topla rahat hareket etmemesi gerekiyor. Oğuzhan’ın pas bağlantıları kesilirse Galatasaray, kazanılan toplarla aniden atağa çıkabilir. Bu nedenle Ozi’ye yakın markaj uygulanacak.

7- Kaleyi gören vursun:

Rakip kaleci Tolga Zengin, Sporting deplasmanında takımı yakan isim oldu. Son derece moralsiz olan Tolga, ceza sahası çevresinden çekilen şutlarda büyük hatalar yapıyor. Kaleyi gören çekinmeden vuracak. Özellikle Podolski ve Sneijder, bu işi üstlenecek.

8- Savunma arkasına koşu yap:

Sporting maçı gösterdi ki Beşiktaş savunması arkaya atılan toplarda zaaf gösteriyor. Bu tür toplar, Burak Yılmaz’ın uzmanlık alanına giriyor. Tecrübeli forvetin koşu yoluna birçok pas atılacak. Selçuk ve Sneijder aldıkları her topta önce Burak’ı arayacak.

9- Gomez’e kelepçe:

Bu sezon attığı gollerle rakip futbolseverleri bile büyüleyen Mario Gomez, Beşiktaş’ın en büyük silahı. Gomez’in kanatlardan yapılan ortalarda ve cepheden kaleyi gördüğü pozisyonlardaki etkinliği sıfıra indirilecek. Stoperler dikkatlerini 1 saniye bile kaybetmeyecek.