Riekerink, Mustafa Kapı'yı A takımı antrenmanlarına çağırıncaya kadar onu çok az kimse tanıyordu. Sarı-kırmızılıların akademi liglerinde ve ay-yıldızlı formayla seyredenler, gıptayla söz ediyor, onun çok farklı bir oyuncu olduğundan bahsediyordu.

Hollandalı çalıştırıcı, genç futbolcuyu Sofya'ya da götürme kararı alırken, herkesin aklına şu soru düştü: Kim bu Mustafa? 14 yaşında A takıma çağırılacak ne yapmıştı?

Henüz 11 yaşındayken Denizlispor'dan Galatasaray'a getirilen Mustafa, 3 sezondur Galatasaray'ın akademi takımlarında forma giydi. U14 ile başlayan macerasının ardından iki yıl içerisinde A takıma kadar yükselmenin onuruna ulaştı. 14 kez U14 ve U15 milli takımlarında forma giyen genç oyuncuyu, Riekerink'ten önce Galatasaray Akademisi'nin başında bulunan Ahmet Akcan anlattı.

"İnsanın aklına Pogba geliyor"



Akcan, "Orta sahada iki yönlü oynar. Hücum gücü çok iyidir. Ayrıca defansif özellikleri de var. 10 numara oynar, gol bölgesinde de sık sık görülür. Bu tarz futbolcular var mı? Türkiye'de eşi benzeri yok. İnsanın aklına bir tek Pogba geliyor" dedi.

Akcan A takımla antrenmana çıkan bin oyuncunun sonradan genç takıma geri döndüğünde sıkıntı yaşayabileceğine de dikkat çekerek, "Geri dönülünce bu kez endişe başlar. Bu yüzden çok dikkat edilmeli. Bu oyuncuları kazanayım derken kaybedebilirsiniz de" ifadesini kullandı.

Galatasaray genç takımlarında önemli yetenekler bulunduğunu ifade eden Ahmet Akcan, "Galatasaray genç takımlarında çok kısa zamanda oynayabilecek yetenekler var olduğunu biliyorum" dedi.