Hamza Hamzaoğlu, Akhisar’dan eski öğrencisi Niasse’yi sezon başında istemişti. Ancak o dönem gerçekleşen tatminden uzak transfer girişimleri nedeniyle taraftarlar ayaklanmış ve Hamzaoğlu’nun Galatasaray’ı Akhisar’a çevireceği gerekçesiyle bu girişime olumsuz tepkiler verilmişti. Yönetim de taraftar tepkisinden çekinerek transferden vazgeçti. Ancak Niasse, Lokomotiv Moskova formasıyla öyle bir sezon geçiriyor ki, Sarı-Kırmızılılar 25 yaşındaki forvetin transferi için kampanya başlatacak duruma geldi. Özellikle de Burak Yılmaz’ın formsuz olduğu ya da takımdan uzak kaldığı dönemlerde Umut ve Yasin gibi isimlerin etkisiz performansı nedeniyle, Niasse’nin büyük fark yaratacağı düşünülüyor.

Hamzaoğlu hala istiyor

Lokomotiv formasıyla son olarak Beşiktaş’ı avlayan yıldız futbolcu, bu sezon çıktığı 17 resmi maçta tam 11 gol atarken, 6 da asist yaptı. Hücum hattının her bölgesinde oynayabilen Niasse’yi, Hamza hoca ısrarla isteyince, yönetim de düğmeye basma kararı aldı. Senegalli futbolcunun son olarak Beşiktaş maçının ardından, “Hamza hoca beni istedi. Ocak’ta her şey mümkün. Galatasaray isterse beni gelip alabilir” demesi, Sarı-Kırmızılılar’ın iştahını iyice kabartmış durumda.

En az 5 milyon Euro 

Ancak bu transfer için Galatasaray’ın kesenin ağzını açması gerekiyor. Niasse’yi geçen sezon başında Akhisar Belediye’den 5 milyon Euro’ya alan Rus kulübü, sezon başında sıcak baktığı kiralama formülüne bu kez uzak duruyor. Takımın en önemli ismi konumundaki Niasse’yi İstanbul’a getirebilmek için, Galatasaray en az 5 milyon Euro’yu gözden çıkaracak. En önemli koz, yıldız futbolcunun da Galatasaray’a gelmeyi çok istemesi ve bunu açıkça söylemesi.

Niasse ne demişti?

Oumar Niasse, Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada, “Hamza Hoca beni istedi. Ben de Galatasaray’da oynamak istiyorum. Çok büyük takım, gitmek iyi olacaktı, çok üzüldüm. Galatasaray’a gitmek istiyordum ama resmi teklif yapmadılar. Taraftar da beni istiyordu. 3 yıl sözleşmem kaldı. Burada kalmam zor. Galatasaray’a gitmeyi çok istiyordum. Ocak’ta her şey mümkün. Ocak’ta Galatasaray isterse beni gelip alabilir. Bilal, Selçuk, Sneijder ile oynamak isterim. Şu anda kalbimin sesini dinliyorum. Kalbim ‘Türkiye’ diyor. Ama bu futbol, belli olmuyor” demişti.