Deyim yerinde ise İtalya’da G.Saray çılgınlığı yaşandı. Gece yarısına kadar G.Saray’ın kaldığı Grande Albergo Vesuvio Oteli’nin önünden 250’ye yakın İtalyan, dağılmamakta direnip tezahüratlar yapınca sarı kırmızılılar, polise başvurmak zorunda kaldı.

G.Saray’ın Napoli sahiline bakan müthiş tesisine İtalyan taraftarlar akşam saatlerinde akın etmeye başladı. Hürriyet gazetesinden Ali Naci Küçük’ün haberine göre, odaları caddeye bakan G.Saraylı oyuncular da bu ilgiye balkonlarına çıkarak izledi. Drogba ve Sneijder, yine İtalyan taraftarların en çok ilgi gösterdiği yıldızlar oldu. İki yıldız, balkondan aşağı G.Saray tişörtleri atınca kalabalık daha da artmaya başladı.

“SİNYOR TERİM” DİYE BAĞIRDILAR

Teknik direktör Fatih Terim’in izin verdiği futbolcular akşam saatlerinde şehri gezmeye çıktı. Futbolcular otele geri döndüklerinde kabalık bir İtalyan taraftar gurubuyla karşılaştı. Kaleci Muslera’yı tanıyan İtalyanlar, bir anda otelin içine girmeye çalıştı. Ancak bu noktada polisler ve G.Saray kulübü korumaları duruma müdahale etti. İtalyanlar “Sinyor Terim” ve “Mister Terim” diye de sık sık bağırdılar. Sarı kırmızlı kafilenin yöneticileri kalabalık dağılmayınca otel yönetimine başvurmaz zorunda kaldı.

POLİS GELDİ ANCAK O DA ÇARE OLMADI

Futbolcuların artık bu durumdan rahatsız olmaya başladığını ve dinlenleri gerektiğini kaydeden yöneticiler kalabalığın dağıtılmasını istedi. Ancak otel yönetiminden “Biz bir şey yapamayız” cevabın aldılar. Yetkililer çareyi İtalyan polisine haber vermekte buldu. Otel önüne iki polis otasu geldi ancak polis memuru da “Burası kamuya açık alan. İnsanları dağıtamam. Bir müdahale etmem ancak içeri girmelerine engel olabiliriz” Betmarino dedi. İki polis gece 02.00’ye kadar otelin önünde nöbet tuttu.

AMK