GSGAZETE - 2-2 biten Beşiktaş derbisine ilişkin konuşan Levent Nazifoğlu, "Taraftarımıza bir parantez açalım. Orada 2.100 taraftarımız zaman zaman koskocaman stadyumu susturdu. Taraftarlarımız tabirim için beni bağışlasın, 2-2 bizim için züğürt tesellisi oldu. Rakibimizin elinden kupa almışız, deplasmanda sahayı dar etmişiz. Bu takım bu eleştirileri hak etmiyor." dedi.

Teknik direktör Riekerink'e sahip çıkan Nazifoğlu, "Riekerink için 'Futbolu bilmiyor, anlamıyor' diyorlar. İyi ki bilmiyor. Bilse neler yapacak demek ki. Derbi mağlubiyeti yok adamın. Şunu niye yapmadı, bunu niye yapmadı diyorlar. Messi mi var kulübede. Ayhan Akman ve Orhan Atik ile Riekerink arasında senkorizasyon sorunu var. Bunu hemen çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarına tepki gösteren Nazifoğlu, şu ifadeleri kullandı;

"Bizim hocamız kibar diye, centilmen diye ''kadroyu Sneijder mi yapıyor, siz mi?'' diye soru soramazlar. Soruyu soran arkadaşı basın toplantısına almıyoruz. Hoca sahipsiz değildir. Galatasaray ile bu kadar uğraşılan sezon hatırlamıyorum. Taraftarlarımız göstereceği tepki ile bunu engelleyecektir. Başka takımların hocalarına soramıyorlar, Riekerink'e soruyorlar"

Serdar, Podolski ve Cavanda hakkında

Sakat futbolcularla ilgili müjdeli açıklamalar yapan deneyimli yönetici, "Milli takım arasından sonra tam kadro olarak çalışacağız. Antalya maçı için Podolski hazır, ikinci yarı girebilecek durumda. Cavanda hazır. Serdar düz koşulara başladı. Eminim Antalya maçında boş koltuk olmayacak. Ben diyorum 'Seyirci varsa takım var, seyirci yoksa takım yok. Beşiktaş Stadı'nda şunu hissettim; akustiği o kadar iyi değildi. Bizim Rize maçında 30 bin seyirci vardı, atmosfer çok farklıydı." dedi.

Hamit Altıntop ve transfer konusu

Transfer çalışmaları ve Hamit Altıntop'un takımdaki geleceği hakkında konuşan Nazifoğlu, "Hamit Altıntop'un gitme durumu olmuştu, ben rica etmiştim kalması için ve kaldı. Fakat şu an için gitme düşüncesi yok. "Bizden Hamit'e veya Hamit'ten bize takımdan ayrılması yönünde istek/teklif olmadı. Bizde transfer bitmez, devre arasında sürprizler yapabiliriz. Belirlediğimiz noktalar var. Başkan bana kızacak ama söylüyorum, '22 Ekim'deki kongreden sonra Şampiyonlar Ligi finali için takım kurun' dedi." ifadelerini kullandı.

"10 milyon euro için bile bize gelmesinler"

Tolga ve Eren'e övgüler yağdıran Galatasaraylı yönetici, "Açık olmak gerekirse Tolga Ciğerci'den umutluydum ama böyle bir performans bende beklemiyordum. Biz şu anda Eren Derdiyok'a göre oynayamıyoruz. Buna rağmen 5 gol attı. Şimdi 10 milyon Euro'yla bile kimse bize gelmesin. Biz Eren'e inandık ve aldık." Eren çok beyefendi biri. Galatasaray'a yakışıyor." şeklinde konuştu.

Bruma'ya övgüler yağdıran Nazifoğlu, "Bruma için ne desek bizi yalancı çıkarıyor. Beşiktaş maçında attığı golü dünyada kaç oyuncu atabilir? Bruma'nın süratı ve çabuk düşünmesi Allah vergisi. Şimdi biz bu çocuğa nasıl fiyat biçelim? Bruma'nın güvenini artırdık. Burada en büyük pay Riekerink'indir. Selçuk ve Sneijder de çok destek verdi. Bruma artık olgunluk dönemine geldi, bizim işlenmiş elmasımızdır." dedi.