Sezon başında Fenerbahçe'yi mağlup ederek Süper Kupa'yı müzesine götüren sarı-kırmızılılar, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında da Gaziantepspor karşısında 3 puanı hanesine yazdırmayı bildi. Terim'in ekibinde birçok isim sezonun henüz başında gösterdikleri performans ile yüz güldürürken, bu başarıda bir oyuncunun ise oldukça gizli bir katkısı var.

Geçtiğimiz sezon kulübü Juventus ile yapılan pazarlıkların uzun sürmesi sonrasında takıma geç katılan ve performansı nedeniyle eleştirilerin hedefinde kalan Felipe Melo, bu sezon da ilk etap çalışmalarında yer almamasına rağmen, yaptığı bireysel antrenmanlar ile gelir gelmez oldukça fit bir görüntü çizerken, bu durumunu resmi maçlara ve istatistiklere de yansıtmayı başardı.

SELÇUK VE SNEIJDER'İ GERİDE BIRAKTI!

Galatasaray'da defans ile orta sahanın ortasında bir köprü görevi üstlenen Sambacı, 90 dakika sahada kaldığı Fenerbahçe ve Gaziantepspor karşılaşmalarında oldukça yüksek bir pas yüzdesi yakaladı. Brezilyalı oyuncu, toplam 139 pas denemesinde 125 kez isabet ile yüzde 89'luk bir oran yakalarken, takımın kilit isimleri Selçuk İnan ve Wesley Sneijder'i geride bıraktı.

Sezonun ilk 2 maçında 137'de 119 pas isabet oranı ile yüzde 86'lık bir ortalamaya sahip olan Selçuk İnan da Fatih Terim'in sisteminin temel taşı 'paslaşma'da önemli bir rol üstlenirken, bu sezon ortaya koyduğu futbol ile sarı-kırmızılı taraftarların yüzünü güldüren ve pozisyon hazırlamak için çoğunlukla 'ileriye' doğru oynayan Wesley Sneijer ise 117 pas girişiminden 85 kere mutlu son ile ayrılarak yüzde 72'lik oranda kaldı.

GEÇEN SEZONA FARK ATTI

Selçuk İnan ve Wesley Sneijder'i geride bırakan ve bu sezon oldukça hazır bir görüntü çizen Felipe Melo, geçtiğimiz sezon başında ise bu rakamın oldukça altında kaldı.

Geldikten sonra Spor Toto Süper Lig'in ilk 2 maçında 62 dakika oynayan ve performansı eleştirilen yıldız oyuncu, kralbet giriş 37 pas denemesinde 29 isabet ile yüzde 78'lik bir oran tutturdu.

ORTANIN MERKEZİNDE O VAR!

Öte yandan Brezilyalı oyuncu, sezonun ilk maçında orta sahadaki 3 isim arasında meşin yuvarlak ile en çok oynayan oyuncu da oldu. Karşılaşmada 196 saniye boyunca topu ayağında tutan tecrübeli isme karşın, Sneijder 169, Selçuk İnan ise 156 saniye meşin yuvarlağı kullandı.

Sezonun ilk maçında topla en çok oynayan futbolcu ise sarı-kırmızılılarda defansın artık değişmez bir ismi haline gelen Semih Kaya oldu. Genç oyuncu 215 saniye meşin yuvarlağı ayağında tuttu, partneri Chedjou ise 139 saniye topu kullandı.


  Webaslan