Galatasaray'da Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Kasımpasa önünde 2-0 geriden gelip 3-2 galip gelmenin büyük sevinci yaşanıyor. Özellikle ilk yarida kötü bir performans sergileyen sarı-kırmızılı takımın ikinci yarıda ortaya koyduğu mücadele ve hırs takdir edilirken, maçın gizli kahramanı son günlerin bazi çevrelerce eleştirilen ismi Fernando Muslera oldu.

İkinci yarida Burak Yılmaz, Yasin, Selçuk ve Sneijder hücumda etkili olurken, Muslera karşılaşma 2-0'ken yaptığı kurtarisla bir anlamda maçın dönmesindeki en büyük katkıyı sagladi.

Galibiyet sonrası adı ön plana çıkmasa da, karşılaşmanın 51. dakikasında kullanılan korner sonrası ceza sahası içinde bomboş pozisyonda kalan Adem'in sert kafa vuruşunu güzel bir refleksle tokatlayan Muslera, gole izin vermeyerek skorun 3-0 olmasını engelledi.

Son haftalarda savunmada zaman zaman sıkıntı yaşayan Galatasaray'da bir kesim çevre tarafından eleştirilen kaleci Muslera da, sahada bu eleştirilere en güzel cevabı vermiş oldu.

Bu savunmaya ancak bu kadar

Galatasaray bu sezon Süper Lig’de oynadığı 25 maçta kalesinde 30 gol gördü. 

Galatasaray böylece Fernando Muslera’nın görev yaptığı son 4 sezonun bu alanda en kötü değerine ulaştı. Geçen sezon 25.haftada 21 gol yiyen Galatasaray, 2012-13 sezonunda 25.haftada 28 gol ve 2011-12 sezonunda 25.haftada 18 gol yemişti. Galatasaray, Süper Lig'de geride kalan 25 maçın 19'unda kalesinde gol görürken, sadece 6 karşılaşmada kalesini gole kapattı. Galatasaray son 8 maçın tamamında gol yerken en son 17.haftada 2-0 kazandığı Ç.Rizespor maçında gol yememişti.