Fenerbahçe ile yaşanacak 4’üncü yıldız rekabeti öncesi ve yeni sezon hazırlıklarının başlamasına artık sayılı günler kala Galatasaray’da yeni teknik direktör henüz belli değil. Bir çok ismin gündeme gelmesi ve çok sayıda görüşme yapılmasına rağmen ortaya net bir durumun çıkmaması taraftarları endişelendiriyor.

İşte tüm bu sorular çerçevesinde başkan, “Yeni teknik direktörümüzü her halükarda kampa yetiştireceğiz” dedi.

Galatasaray 7 Temmuz’da Florya’da sezon açacak, 11 Temmuz’da da Avusturya’ya kampa gidecek. Aysal’ın dilinden düşürmediği bir söylem var: “Alman ekolü…” Neden özellikle Alman ekolü sorusuna Aysal, “Hücum tekniği, fizik üstünlüğü ve disiplin.” cevabını verdi.

EĞER LUCE GÖZ KIRPMASAYDI...

Başkanın, disiplin vurgusu geçen sezon takım içinde yaşanan bazı olaylara gösterdiği tepkiye de yorumlanabilir. Ünal Aysal şu önemli eklemeyi de yaptı: “Saydığım bu nitelikleri Türkiye dahil başka ülke orijinli hocalarda da bulursam Alman olmasa da onu takıma angaje edebilirim.”

Kısacası ‘Galatasaray, mutlaka bir Alman teknik adama emanet edilecek’ diye bir şart yok. Aysal, tüm seçeneklerin halen masada olduğunu illa Alman teknik adam gelecek diye bir algının oluşmaması gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Tam da burada birkaç istihbaratı paylaşalım. Eğer Lucescu, Galatasaray’a sıcak mesajlar yollamasaydı  Mancini ile yollar bu kadar kolay ayrılmayacaktı. Başkan Aysal ve kurmayları özellikle Alman isimler üzerinde dursa da camiada “Dördüncü yıldız sezonunda bizi tanıyan bir yerli hoca gelmeli” baskısı da var.