Transfer aşamasında Cimbom'un eski golcüsü Bafetimbi Gomis ile görüşen Diagne'nin, Senegal asıllı Fransız milli oyuncuya Galatasaray'la şampiyonluk yaşamak istediğini ve bu yüzden Sarı-Kırmızılıları seçtiğini söylediği öğrenildi.Kasımpaşa'da yıllık 1.2 milyon Euro kazanan ve dev kulüplerin transfer radarındaki Mbaye Diagne Galatasaray'ı tercih etti.

20 maçta 17 gol atan Senegalli santraforun, Sarı-Kırmızılılarda oynamak için Çin'den gelen yıllık 4 milyon Euroluk teklifi de elinin tersiyle ittiği öğrenildi.Sabah'ın haberine göre transferinden önce Bafetimbi Gomis ile görüşen Diagne, "Ben de senin gibi ilk şampiyonluğumu Galatasaray'da yaşayacağım'' dedi.

Belçika'da Lierse ve Westerlo, Macaristan'da Ujpest, Suudi Arabistan'da Al Shabab, Çin'de Tianjin Teda formalarını giyen Senegalli'nin kariyerinde şampiyonluk yaşamadı.

Kazancı 10 milyon Euro

Dün sağlık kontrolünden geçen Diagne, 4.5 yıllık sözleşmeye imza attı. Kulüp oyuncuya ödeyeceği ücreti KAP'a şu şekilde bildirdi: Bu sezonun kalan bölümü için 1 milyon 150 bin Euro, 2019-20 ve 20-21 sezonlarında 2 milyon 350 bin Euro, 2021-22 ve 22-23 sezonlarında 2 milyon 400 bin Euro olmak üzere toplam 10 milyon Euro.