5+5 yıldan 725 milyon TL yaklaşık 80 milyon dolar Galatasaray’ın kasasına girecek. Ancak sarı-kırmızılı yönetimin önüne can sıkıcı bir durum çıktı.

Burak Elmas seçim döneminde Katar merkezli Barwa Grup’la ön sözleşme imzalamıştı. Sözleşmede kaba hatlarıyla Elmas’ın başkan seçilmesi durumunda hem stat hem de forma reklamı için grupla anlaşıldığı yazıyordu. Ancak Elmas yönetimi Barwa Grup’un hukukçuları tarafından hazırlanan sözleşme şartlarını beğenmedi.

Özellikle sözleşmede yer alan 5 yıl içinde 3 kez Şampiyonlar Ligi’nde yer alınırsa bir sonraki dönemde 5 yıllık anlaşma hayata geçer maddesi Elmas’ı çok zorladı. Çünkü Katarlılar sözleşme gereği paranın büyük kısmını +5 yıllık dönemde Galatasaray’a aktarmak istiyordu. Ayrıca Barwa Grup, Ali Sami Yen adını tamamen kaldırmak istiyordu.

KONU MAHKEMEYE TAŞINABİLİR

İki taraf arasında şartlar konusunda anlaşma olmadığı için Elmas yönetimi geri adım attı. Ancak Barwa Grup’un avukatları Galatasaray’a ıslak imzalı anlaşmayı sunarak, kendileriyle görüşmeler bitmeden NEF ile yapılan anlaşmanın geçersiz olacağını iletti. Konunun mahkemeye taşınacağı tehdidini savurdu.

HEDEFLERİ RİVA VE FLORYA'YDI

Asıl ticareti gayrimenkul olan Barwa Grup’un en büyük planı ise Riva’da yapılan villalar ile Florya’da yapılacak projeye dahil olmaktı. Bu yüzden Galatasaray’la anlaşarak Türkiye piyasasındaki yerini güçlendirmek istiyordu.

(Sabah)