Galatasaray'da 2010-12 yılları arasında forma giyen Avustralyalı milli oyuncu Lucas Neill, 2014 Brezilya Dünya Kupası öncesi İngiltere'nin Watford takımıyla anlaştı. Japon Ligi takımı Omiya Ardija'dan aralık ayında ayrılan Neill, son olarak Avustralya New South Wales eyaleti Premier Lig ekiplerinden Sydney Olympic takımı ile görüşmüş ancak sonuç alamamıştı.

Ligde 12. sırada bulunan Watford takımı resmi internet sitesinden de doğrulanan transferin 2013-2014 sezonunu kapsadığı belirtilirken, ücretle ilgili bilgi paylaşılmadı. Avustralya Milli Takım antrenörü Ange Postecoglou'nun, milli takıma sürekli oynayan oyuncuların girebileceğini açıklaması üzerine, takım arama çalışmalarını hızlandıran Neill, Watford'a transferiyle ilgili yaptığı açıklamada, İngiltere'de 14 yıllık bir kariyeri olduğunu hatırlattı.

Neill, futbol oynamanın içinde büyük bir tutku olduğunu, doğal liderlik ve tecrübesiyle Watford'a katkı yapacağını ifade etti. Avustralya spor çevrelerinde Neill'in bu transferiyle 2014 Brezilya Dünya Kupası için Avustralya Milli Takım kadrosuna gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.