Roman Neustadter… Önce Galatasaray ile görüşen, şimdi ise Fenerbahçe'ye imza atmak üzere olan Rus stoper Roman Neustadter'in transferini teknik direktör Jan Olde Riekerink'in 'Ryan Donk' örneğine benzeterek istemediği ortaya çıktı.
Bonservisi elinde olan Roman Neustadter'in transferini Galatasaray, haziran ayının başında imza aşamasına getirmişti. Şartları dahi belliydi;

- Yıllık 2 milyon Euro garanti ücret.
- 3 taksitte ödenecek 1.2 milyon Euro imza parası.

"Çok ağır bir oyuncu"

Galatasaray'da 'Bitti' gözüyle bakılan transfere Jan Olde Riekerink, 15 Haziran tarihinde, "Ağır bir oyuncu. İstediğim tipte bir savunmacı değil" raporu vererek veto etmişti. Ancak Riekerink'in, şimdilerde Fenerbahçe'ye imza atmak üzere olan Roman Neustadter için yöneticiler ile yaptığı değerlendirmenin bununla sınırlı olmadığı ortaya çıktı.

Riekerink, Neustadter transferini, 'Ryan Donk'a benzetti. Yönetime de şu sözleri söyledi: "Almayın, ikinci Donk olur."

Yerine Serdar Aziz alındı

Ryan Donk, Felipe Melo'nun gidişinin ardından ocak ayında Galatasaray kadrosuna büyük umutlarla katılmış ve Kasımpaşa'ya 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti. Sezon sonu ise sonuç hayal kırıklığı oldu.

Riekerink, Neustadter'in, Galatasaray'da Donk gibi hayal kırıklığı yaratacağını ön görüp, "Neustadter büyük takımların temposuna ayak uyduramaz. Galatasaray'da ikinci Donk etkisi yaratır. Donk da, Kasımpaşa'da üst düzey bir performans sergiliyordu. Ancak Galatasaray'da ortaya koydukları hepimiz adına hayal kırıklığı oldu" sözleri ile bu defteri kapattı.

Galatasaray yönetimi de Riekerink'in ısrarı üzerine bu transferden vazgeçti. Ve nitekim Galatasaray, Neustadter yerine Bursasporlu Serdar Aziz'i renklerine bağladı.