Son olarak İngiltere Premier Lig takımlarından Everton’ın formasını giyen 26 yaşındaki Oumar Niasse'ın Galatasaray'dan gelen teklif üzerine kulübüyle görüştüğü ve “Beni Galatasaray’a gönderin” mesajını ilettiği ortaya çıktı. 

Bu çağrı, transfer masasında Galatasaray'ın elini güçlendirecek en önemli gelişme olarak kabul edildi. İlk etapta satın alma opsiyonlu kiralama bedeli için 2.5 milyon euro’dan düşük bir rakamı asla kabul etmeyen İngilizler’in, Niasse’ın bu isteği üzerine Aslan’ın teklif ettiği 1.5 milyon euro’ya ‘evet’ demesi bekleniyor.

Hep istemişti ama…

Aslına bakılırsa bu istek Niasse için ilk değil. Nijeryalı futbolcu Akhisar’da oynarken de tercihini Galatasaray’dan yana kullanmıştı ama Lokomotiv Moskova’nın bonservis için 13 milyon euro’ya çıkması dengeleri değiştirmişti. Şimdi ise Everton ile Galatasaray arasındaki transfer pazarlığı o döneme oranla çok daha pozitif bir seviyede ilerliyor.

Everton'a 17 milyon euro'ya transfer olan Niasse, İngiltere'de büyük hayal kırıklığı yarattı. Futbolcunun olası Galatasaray'a transferinde eski günlerine dönüp dönemeyeceği merak konusu.
 
Bony de hâlâ gündemde
 
Umut Bulut’un yanına en az 2 santrfor alma arzusundaki Galatasaray’ın, Wilfried Bony ısrarı da sürüyor. Manchester City’nin kiralamak istediği oyuncu için Sarı-Kırmızılılar, fiyatın netleşmesini bekliyor ve gün sayıyor. Uygun şartlar oluşursa Fildişi Sahilli forvetin de Florya’ya gelmesi ihtimal dahilinde.