Sezon başında F.Bahçe’nin üst üste yaptığı yıldız oyuncu transferleri, Trabzonspor’un kadrosunu etkili oyuncularla güçlendirmesi ve Beşiktaş’ın da Mario Gomez gibi bir oyuncuyu kadrosuna katması ile gözler G.Saray’a çevrilirken Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı olan G.Saray’ın sadece yıldız oyuncu olarak Podolski ile anlaşması sarı-kırmızılı taraftarları bir hayli kızdırdı...
 
Yönetime yönelik eleştiriler artarken teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da kendisine verilen bütçeye göre düşük maliyetli oyunculara yöneldi ve hamlelerini de bu doğrultuda yaptı. Hamza Hoca Akhisar’daki talebesi Bilal Kısa’yı takıma kazandırınca özellikle taraftardan tepkiler gelirken ikinci hamle olarak da yine Akhisar’dan eski öğrencisi Oumar Niasse için girişimlere başladı. Maliyeti düşük olan ve kontratı da 2017 sezonu sonunda bitecek olan Senegalli oyuncu için kulübü Lokomotif Moskova makul bir rakama kiralık olarak ikna edilirken oyuncu da G.Saray forması giymek için gün saymaya başladı. 
 
KARTAL’A 1 GOL 1 ASİST
 
Ancak bir anda hem yöneticiler hem de camianın büyük bölümünden “G.Saray’ı Akhasir’a çeviriyorlar” eleştirileri gelince başkan Dursun Özbek ile Hamza Hamzaoğlu bu transferi askıya aldı. Hamza hoca çok istediği Niasse’den vazgeçmek zorunda kalırken maliyetler yüzünden de başka bir forvet transferi yapılamadı. Fakat Rusya’da sezonun başlaması ile birlikte de Oumar Niasse hem golleri ile hem de maliyeti ile patlama yaptı... Geride kalan 12 lig maçında 7 kez ağları sarsıp 4 de asist yapan Senegalli, Beşiktaş’la aynı grupta yer aldığı UEFA Avrupa Ligi’nde de 4 maçta 3 gol atıp 3 asistle oynadı. Bu rakamlar sonunda oyuncuya Avrupa’nın önemli takımlarından teklifler gelirken Rus ekibinin başkanı da 10 milyon Euro’dan aşağıya oyuncusunu satmayacağını açıkladı. 
 
DEVRE ARASI YENİDEN!
 
Galatasaray bu sezon golcülerinden beklediği verimi alamazken özellikle Niasse transferine karşı çıkan yöneticiler başta olmak üzere camianın çeşitli kesimlerinden Hamza Hoca’ya ‘pişmanlık’ ifadeleri yağdı... Yöneticiler direkt olarak Hamzaoğlu’na “Hocam seni dinlemeliydik, Niasse’yi çok düşük bir maliyetle alabilirdik” dedi. Hamza Hoca ise yakın çevresi ile yaptığı sohbetlerde “Niasse’yi aldırmayanlar şimdi pişman. Artık Niasse’yi almak oldukça zor. Performansı ile maliyetlerini oldukça yükseltti. Ancak devre arasında yine de kiralamak üzere bir girişim yapabiliriz” diyerek fikirlerini paylaştı.

Kaynak: Şampiy10