Şansal Büyüka, köşesinde Nihat Özdemir ile olan konuşmasını aktardı. 

"KULÜPLERİN BORÇLARI HAKINDA"

“Sadece futbolcu borçları konuşuluyor. Oysa kulüplerin elektrik, su, stat kirası, uçan kuşa borcu var. Top Maliye Bakanlığı'nda… Yeniden yapılandırma uzak bir ihtimal değil”

"12 HAZİRAN'DA BAŞLAYABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Sağlık Bakanlığı ile konuşuyoruz, Bilim Kurulu ile konuşuyoruz. Sürekli temas halindeyiz. 12 Haziran'da başlayabileceğimizi düşünüyoruz. 

"ELİMİZDE 10 ALTERNATİF PLAN VAR"

Elimizde tam 10 alternatifli plan var. Her senaryoya hazırız. Onlardan birini söyleyeyim; 15 Temmuz'da başlasak, bu ligi ağustos sonuna kadar gene bitiririz. Hepsinin planı gerçekçi biçimde yapıldı. Futbol Federasyonu'nun Türkiye'nin birbirinden önemli profesörlerinden oluşan Sağlık Kurulu var. Başında ünlü Profesör Ömer Taşer bulunuyor. Çok ciddi bir rapor hazırladılar. Kulüp binasından, antrenman tesisinden, antrenmana gidiş gelişten, soyunma odasından, maçlara gelene kadar neler yapılması gerektiğini, hangi önlemlerin alınmasına ihtiyaç duyulduğunu teker teker yazdılar. Pazartesi ya da salı günü bu raporu kulüplere göndereceğiz. Ona göre hazırlansınlar.”

MAÇLAR NASIL OYNANACAK?

Kalan sekiz haftayı eskiden olduğu gibi oynayacağız. Cuma-cumartesi-pazar-pazartesi… Eğer geç başlamak zorunda kalırsak, bir haftada, iki haftalık fikstürü uygulayabiliriz. Yani pazartesi-salı-çarşamba ilk maçlar, cuma-cumartesi-pazar ikinci maçlar… Ama buna gerek kalacağını sanmıyorum.”