İşte ayrıntılar...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'e ait Limak Enerji'nin Çaykur Rizespor'a sponsor olması tartışma yarattı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, konu sosyal medyada etik açıdan sorgulandı.

Habere göre, sosyal medya kullanıcıları Rizespor'un bu sponsorluk nedeniyle Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) tarafından korunduğunu iddia etti.

Özkurt: Hukuken engel yok

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un web sitesinde de görüleceği üzere Limak Enerji, kulübün sponsorları arasında bulunuyor. Peki TFF Başkanı'nın şirketinin bir kulübe sponsor olmasının önünde bir engel var mı? Ajansspor olarak spor hukuku uzmanı Avukat Emin Özkurt'un görüşüne başvurduk. Özkurt, "Bunu hukuken yasaklayan bir madde yok. Ayrıca, misal, başka başkanların kimi firmalarının diğer rakip takımlara sponsor olmalarının önünde de bir engel yok. Önemli olan bu iş ilişkilerinin karar alma süreçlerine etkisi üzerinde soru işareti çıkaracak kararların çıkmaması" dedi.

Burak Elmas'ın açıklamaları akla geldi

Spor hukuk açısından TFF Başkanı Özdemir'e ait şirketin bir kulübe sponsor olması spor hukuku açısından olmasa da etik açıdan sorgulanıyor. Diğer yandan Oğulcan Çağlayan konusunda yaşanan ihtilaf sonrası Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Çaykur Rizespor ile anlaştıklarını ancak sözleşmeye TFF ve kurulları aleyhine açtıkları davadan vazgeçmelerine dair bir madde konulduğu için vazgeçtiklerini açıklamıştı. Elmas, söz konusu maddenin anlaşma metnine girmesi konusunda TFF'nin Rize yönetimine baskı yaptığını iddia etmişti.

(Ajansspor)