TFF Başkanı, 12 Avrupa kulübü tarafından kurulan Avrupa Süper Ligi projesine karşı çıktı. FOX'tan İsmail Küçükkaya'ya konuşan Nihat Özdemir, "Biz Türkiye olarak yekvücut UEFA'nın yanındayız, futbolun kaosa dönmesini istemiyoruz." dedi

Herhangi bir Türk takımının Süper Lig'e katılmayacağını söyleyen Özdemir, "Eğer bir takımımız bunu yaparsa biz de UEFA'nın o takıma yönelik yaptırımını uygularız." ifadelerini kullandı.

CHELSEA VE CİTY DE ÇEKİLİYOR

The Guardian'da yer alan habere göre; Chelsea ve Manchester City, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmeye hazırlanıyor. Gazetenin iki kulüpten de üst düzey kaynaklara dayandırdığı haberde, İngiliz kamu otoritelerinin ve UEFA, FIFA dahil olmak üzere futbol yetkililerinin yaptığı baskıların bu durumda etkili olduğu vurgulandı.

Chelsea ve Manchester City'nin projeye katılmayı finansal açıdan ilgi çekici bulduğu, önemli bir fırsatın kaçırılmaması için ilk anda imzaladıkları ancak yaşanan gelişmelerin ardından ayrılmayı düşündükleri belirtildi. İki kulübün de UEFA ile görüşmeleri sürdürdüğünün altı çizildi.

(Sporx)