Bu yıl 32.’si düzenlenecek olan Afrika Uluslar Kupası öncesi Nijerya’da Nwakaeme ve Henry Onyekuru rüzgarı esiyor. Tecrübeli teknik direktör Gernot Rohr’un yapacağı kadro merakla beklenirken ülke basınında Onyekuru ve Nwakaeme’nin Süper Lig’de yaptığı çıkış sık sık manşetlere taşınıyor.

AHMED MUSA ARABİSTAN'DA SADECE 4 GOL ATTI!

Galatasaray’da 36 maçta 11 gol 2 asistlik performansıyla bir hayli dikkat çeken ve milli takıma seçilmeyi sonuna kadar hak ettiği belirtilen Henry Onyekuru ile birlikte Trabzonspor’da harika işler çıkaran Nwakaeme’nin son durumları Rohr tarafından dikkatle takip edilirken, Nijeryalı futbolseverler Alman çalıştırıcının Ahmed Musa’dan vazgeçip bu iki golcüye yer vermesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.

NWAKAEME 24 MAÇTA 10 GOL 5 ASİST YAPTI

Doğru tercihlerin yapması halinde hücum hattında problem yaşamayacağı iddia edilen Gernot Rohr için sık sık haber yapan Nijerya basını Onyekuru ve Nwakaeme’nin dışında bu sezon Crotone’da 12 gol atan Simy Nwankwo, Villarreal forması giyen Samuel Chukwueze, ve Samuel Kalu’nun da mutlak milli takıma alınması gerektiğinin altı çiziliyor.

(Güneş)