Sezon başında Amrabat'ı kiralık olarak kadrolarına katan Malaga, 28 yaşındaki kanat oyuncusunun performansından memnun kaldı ve bonservisiyle birlikte transfer etti. 

Nordin Amrabat'ın Galatasaray serüveni kontratındaki madde gereği noktalandı ve yönetim buna ‘dur’ diyemedi. Malaga, sezon başında Aysal yönetimi ile yaptığı anlaşmada Amrabat’ı kiralarken kontratındaki satın alma opsiyonunu devreye soktu ve 3.5 milyon Euro karşılığında Faslı’yı transfer etti.
 
İspanya'da mutlu olduğunu söyledi
 
14 yabancı kuralının da etkisi ile Amrabat’ı kadroda tutmak isteyen G.Saray yönetiminden Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst’ün elini kolunu satın alma opsiyonu bağladı. Bu maddeye karşın Amrabat arandı. Ancak Faslı da Malaga ile anlaştığını belirtti. Amrabat, sarı kırmızılı kulübe, “İspanya’da kalmak istiyorum. Burada mutlu ve huzurluyum. İyi bir çıkış yakaladım. Ben anlaştım ve sizden de anlayış bekliyorum” dedi.
 
Bu yanıt üzerine Amrabat’ın Malaga’ya transferi kesinleşmiş oldu. İspanya Ligi’nde 6 gol, 5 asistlik performans ile takımına büyük katkı sağlayan Amrabat’ın transferinin pazartesi günü resmen açıklanması bekleniyor. Kontratta bulunan ve 30 Nisan’a kadar geçerli olan satın alma opsiyonunu devreye sokan Malaga, Galatasaray’a 3.5 milyon Euro’luk bedelin yarısını peşin ödeyeceğini bildirdi. Pazartesi günü 1 milyon 750 bin Euro’luk ödeme yapacak olan Malaga, kalan tutarı da Galatasaray’a 6 eşit taksitte ödeyecek.