Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, UEFA  Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Borussia Dortmund'a 4-1 kaybettikleri maç  sırasında oyunun durmasına neden olan sarı kırmızılı taraftarların işleri berbat  ettiğini söyledi. 

Brezilya basınına açıklamalarda bulunan Melo, Borussia Dortmund  mücadelesinde sahaya madde atarak maçın duraklamasına sebep olan Galatasaraylı  taraftarların takıma zarar verdiğini savunarak "İç sahada gerçekten fark yaratan  bir taraftarımız var ancak deplasmanda oynadığımız Avrupa maçlarında yaptıkları  nedeniyle muhtemelen UEFA tarafından cezalandırılacağız. Avrupa Ligi'ne katılma  mücadelesi verdiğimiz şu zamanda Arsenal maçını seyircisiz oynayabiliriz.  Meşaleler yakıp, sahaya birçok madde attılar, hemen onları durdurmak için  yanlarına doğru gittim ama artık iş işten geçmiş ve işleri çoktan berbat  etmişlerdi" ifadesini kullandı. 

Melo, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine sosyal  medyadaki paylaşımı nedeniyle aldığı iki maçlık cezanın ardından sarı kırmızılı  taraftarlardan büyük destek gördüğünü kaydetti. 

Verilen cezaya anlam veremediğini aktaran Melo, şunları belirtti: 

"Sanırım böyle bir ceza spor tarihinde ilk kez meydana geldi. Bu  kararın ardından taraftarlar binlerce destek mesajı iletti. Evimin önüne kadar  gelip beni desteklediler. İki gün boyunca iki binden fazla taraftar yanıma geldi.  Sokağa inip onları karşıladım ve teşekkür ettim. Galatasaray bu süreçte iki maçta  da puan kaybetti ve bu benim için üzüntü vericiydi." 

"Taraftarlar general lakabını taktı"

Tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe karşısında oynadıkları bir derbi maç  sırasında sarı kırmızılı taraftarların kendisine general lakabını taktığını  hatırlattı. 

Taraftarların kendisi için genellikle "pitbull" lakabını kullandığını  da ifade eden Melo, şunları kaydetti: 

"Fenerbahçe ile oynadığımız bir derbide rakip takımın kaptanını  oyundan attırmıştım. O maçta taraftarlar benim için "General Melo'nun  askerleriyiz" yazılı bir pankart açtı. Sonrasında bir kupa maçında attığım golden  sonra taraftarlara giderek asker selamı verdim ve bunun ardından general olarak  da anılmaya başladım." 

Karşılaşmalar esnasında yaptığı sert müdahaleleriyle akıllarda yer  ettiği hatırlatılması üzerine Melo, "Kariyerim boyunca hiçbir oyuncuya zarar  vermediğimi görebilirsiniz. Birçok maçta benim müdahalelerimin daha kötülerini  görmek mümkün. Her zaman bu yakıştırmadan sıyrılmaya çalıştım ama bir defa adım  çıktığı için bundan kurtulmam pek mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu. 

"Bir gün Brezilya'ya döneceğim"

Kariyer planlamasıyla ilgili görüşlerini de aktaran Melo, bir gün  mutlaka Brezilya'ya döneceğini ifade etti. 

Son senesine kadar rekabetçi futbolun içinde kalmayı hedeflediğini  kaydeden Brezilyalı futbolcu, açıklamasında "Brezilya'da her zaman futbol oynamak  isterim. Ancak Galatasaray ile 1,5 yıl daha kontratım var ve gelecek neler  gösterir bilinmez. Herkes kariyerimin sonlarında futbolu bırakmak için ülkeme  döneceğimi sanıyor ama ben Brezilya'ya en üst düzeyde futbol oynamak ve  şampiyonluklar yaşamak için gideceğim" ifadesine yer verdi. 

Melo, ülkesine döndüğünde bir Flamengo taraftarı olarak bu takımda  forma giyebileceğini, sempatisi olduğu Internacional ve Sao Paulo'da da mücadele  edebileceğini anlattı. Tecrübeli oyuncu buna karşın Flamengo ile aralarında büyük  bir rekabet olan Vasco da Gama'da asla oynamak istemediğini kaydetti. 

Brezilyalı futbolcu milli takım formasını tekrar giymek istediğini  sözlerine ekledi.