Ekonomik sorunlar ile boğuşan ve Finansal Fair Play uygulamasından dolayı 2015-2016 sezonunda Avrupa'ya gidememe tehlikesi ile karşı karşıya kalan Galatasaray'ın Avrupa Süper Ligi'ne girdiği haberi duvara çarptı.

Galatasaray Yöneticisi Ebru Köksal'ın 2014 Emirates Wyscout etkinliği kapsamında Londra'da geçtiğimiz hafta Juventus, Milan, Roma, Barcelona, Manchester United, Bayern Münih, Porto, Benfica ve Lyon temsilcileri ile bir araya geldiği ve "wild card" uygulamasıyla Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı saf dışı bırakarak Avrupa Süper Lig'ine katılacağı iddia edilmişti. Ancak Galatasaray, yaptığı açıklamayla o haberleri yalanladı.

İşte kulübümüzün yaptığı açıklama;

"Bugün yayınlanan ve çeşitli medya internet portallarında "Galatasaray'dan Çılgın Plan" başlıklı bir haber yer almaktadır. Haberde Yönetim Kurulu üyemiz Ebru Köksal'ın "geçtiğimiz hafta Londra'da bir toplantıya katılarak, Avrupa Süper Ligi'nde Galatasaray'ın yer alması konusunda fikir birliğine vardığı" iddia edilmektedir.
 
Haberde sözkonusu edildiği gibi, Yönetim Kurulu üyemiz Ebru Köksal ne Londra'ya gitmiş ne de iddia edilen toplantıya katılmıştır.
 
Kamuoyunun bilgisine sunulur."