Galatasaray'a transfer olduğu günden bu yana forma şansı bulamayan Yekta Kurtuluş, transfer piyasasının gözde isimlerinden biri haline geldi. Teknik direktör Fatih Terim'in gönderilmesinmi kesinlikle istemediği Yekta için birçok Süper Lig takımının sarı-kırmızılı kulübün kapısını çalmaya başladığı öğrenildi.

Galatasaray'da mutlu olduğunu hemen her fırsatta dile getiren ancak düzenli olarak forma giymek isteyen Yekta, Felipe Melo'dan gelecek olan haberi de beklemeye başladı. Juventus'un Melo için 6 milyon euroluk bonservis bedelinden diretmesi durumunda Melo transferini askıya alacak olan Galatasaray Yönetimi, bu transferin gerçekleşmemesi durumunda orta alana 'yabancı' bir takviye yapmayacak.

MELO'NUN DURUMA GÖRE YEKTA STRATEJİSİ

Melo'nun transfer edilmemesi durumunda Selçuk'un partneri olması beklenen Yekta Kurtuluş ise Brezilyalı oyuncunun transfer durumuna göre rotasını belirleyecek. Fatih Terim'in takımda kalmasını istediği Yekta için sarı-kırmızılı yönetime ulaşan teklifler şu anda askıda duruyor. Yekta için gelen teklifleri, 22 Haziran'da yapılacak olan seçimden sonra değerlendirmeye almayı planlayan sarı-kırmızılı yönetim, Yekta stratejisini tam anlamıyla Felipe Melo üzerine kuracak.

Yekta'nın yanı sıra kadroda da ciddi bir rahatlama yaratmak isteyen Fatih Terim'in raporu doğrultusunda; Yiğit Casinometropol Gökoğlan, Çağlar Birinci, Ufuk Ceylan, Sercan Yıldırım'ın geçen sezon olduğu gibi başka takımlara kiralanacağı; Engin Baytar ve Gökhan Zan ile de yeni sözleşme uzatılacağı öğrenildi.

Sporx