Dany ile Riera ile devre arasında yolların ayrılmasını isteyen Mancini kafasındaki isimlere yer açmak için kolları sıvadı, sezonun ortasında kadroda revizyona giderek takımı yeniden şekillendirecek.

Sarı-kırmızılı takımın ligdeki puan kayıpları Fatih Terim’in ardından Mancini döneminde de devam ederken çiçeği burnunda teknik adam, devre arasında takımın kadrosunu da kendi felsefesine göre şekillendirmeyi planlıyor. Juventus ve Akhisar maçlarında takımını çıplak gözle izleme imkânı bulan Mancini, kondisyon açısından oyuncuların eksikleri bulunduğunu vurgularken Akhisar maçının ardından da bunu açıkça dile getirdi.

İtalyan hocanın ‘Bruma’yı neden oynatmadığı’ yönündeki eleştirilere ise yanıtı kimsenin beklemediği bir tarzda oldu ve Portekizli oyuncunun genç olduğunu ve her maçta oynatmayacağını vurguladı. Milli maçlar için verilen arada takımı ile uzun bir zaman antrenman yapma şansına sahip olan Mancini’nin milli takımlarına gidecek oyuncuların dışındaki isimleri kendi istekleri doğrultusunda yönlendireceği ve ligin devre arasına kadar takımın tamamı hakkında rapor hazırlayacağı da öğrenildi.

Başkan Ünal Aysal, İcra kurulu başkanı Lutfi Arıboğan ve sportif koordinatör Bülent Tulun ile fikirlerini paylaşan Mancini’nin devre arasında vereceği listeye göre bazı isimlerin gönderilmesini ve yeni transferlerin yapılmasını istediği de ortaya çıktı.

TULUN’LA GÖRÜŞÜYOR

Yabancı kontenjanı nedeniyle ilk olarak Riera ve Dany’yi göndermeyi planlayan Mancini’nin aklında kanatlara yapılacak bir takviye var. Kalan haftalarda takımın durumuna göre yeniden kadroyu oluşturmak isteyen İtalyan çalıştırıcı kolları da sıvadı. Yardımcıları Tugay ve Taffarel ile takımı masaya yatıran Mancini ikisinden destek alıp kendi planlarına göre yeni bir takım oluşturmak istiyor.

Vatan