Sarı-kırmızılılar, Burak’ın aynı bölgeden sakatlanması ve yoğun maç trafiği nedeniyle taraftarların beklentisini karşılayacak bir golcünün kadroya katılmasına karar verdi. Ön liberoya da çok kaliteli bir oyuncu almak isteyen Cim-Bom’da, Cenk Ergün ve Mehmet Özbek şimdiden çalışmalara başladı.

UEFA’nın uyguladığı mali kriterler nedeniyle yaz döneminde transferde kontrollü giden Galatasaray devre arasında muslukları açacak. Cim-Bom, Burak Yılmaz’ın arka adalesinden yeniden sakatlanması ve ligin ikinci yarısındaki yoğun maratonu dikkate alarak ilk planda çok ses getirecek bir golcü transfer edecek.

Başkan Dursun Özbek, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Futbol Direktörü Cenk Ergün ile Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özbek’in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği transfer zirvesinden radikal kararlar alındı. Buna göre ilk planda sarı-kırmızılılar yazın gerçekleştirmediği forvet transferine öncelik verecek. Burak Yılmaz’ın sakatlığının ciddi bir risk oluşturması ve uzun maratonda tecrübeli futbolcunun bu durumunun endişe yaratması golcü transferinin en önemli gerekçesi olarak ortaya konuldu. Bu nedenle çok kaliteli bir forvetin kadroya dahil edilmesi ilk hedef olarak belirlendi. Yeni alınacak golcünün, sarı-kırmızılı taraftarların da beklentisini karşılayacak çapta olmasının planlandığı dile getirildi.

Galatasaray’ın ikinci transferi ise ön liberoya olacak. Sarı-kırmızılılar, Melo’nun son dakikada Inter’e gidip planları bozması nedeniyle bu bölgeye transfer yapmak için de şimdiden kolları sıvadı. Galatasaray’ın renklerine bağlayacağı ön liberonun da tıpkı golcü gibi çok kaliteli bir isim olacağı aktarıldı.

Sarı-kırmızılı kulüpte Futbol Direktörü Cenk Ergün’ün başlattığı transfer taarruzuna mali olarak Mehmet Özbek’in destek vereceği ve ikilinin yurt dışında araştırmalara başladıkları öğrenildi.