Galatasaray'ın avukatları Oğulcan Çağlayan’a verilen 6 maçlık cezanın kaldırılması için Tahkim Kuruluna başvuracak. Beşiktaş derbisinde oynayabilmesi için tedbir kararını kaldırmasını isteyecek. Gelen bilgiler ise Tahkim Kurulu'nun kararını vermek için en azından 1-2 haftaya ihtiyacı olduğu için Oğulcan’ın derbide oynama şansı yok.

Galatasaray’ın hukukçuları daha önceki Aurelio, Batalla gibi davaları öne sürerek Oğulcan’ın cezasının kaldırılmasını talep edecek. Ancak Tahkim’e gidilmemesi cezanın kabul edilmesi ve olayın üstünün kapanması da gündemde.

Çünkü UÇK, Çaykur Rizespor’u haklı, Oğulcan’ı haksız buldu. Dava Oğulcan tarafından açılmıştı. Bir sonraki aşamada Rizespor, Tahkim Kurulu kararını bekleyecek. Eğer Galatasaray Tahkim’e gider ve yine haksız çıkarsa bu kez Karadeniz ekibine dava açma hakkı doğacak. Bu durumda Rizespor’un Galatasaray’dan tazminat alma hakkı ortaya çıkacak.

RİZESPOR TAZMİNAT TALEP ETTİ

Rizespor’un sözleşmesini tek taraflı uzatması nedeniyle Oğulcan konuyu UÇK’ya taşıdı. Rizespor’un sözleşmeyi kanun dışı olarak tek taraflı uzattığı bilgisini verdi. 31 Mayıs’ta biten sözleşmesini dönem dışında yenilendiğini iddia etti. Rizespor ise sözleşme yenilemenin tamamen kanuni olduğundan dolayı Oğulcan için Galatasaray’dan tazminat talep etti.

(Fotomaç)