48 yaşındandaki teknik adamın sözleri şöyle:

Hem ben hem de siz hoş geldiniz. Büyük Galatasaray taraftarlarına sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Hedeflerimiz çok büyük. Benim için çok önemli ve değerli bir görev. Bu göreve layık gördükleri için yönetim ve başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımıza ve yönetimimize de hayırlı olsun. Onların gelmeleriyle birlikte taraftarlarımızın heyecanı oldu. Bu kombinelere de yansıdı. Bizim hedeflerimiz değişmeyecek. Tek hedefimiz şampiyonluk. Ben, ekibim, başkanımız, oyuncularımız, herkes elinden gelenin en fazlasını ortaya koyacak.

Geçen sezonki mutsuzluğu ortadan kaldıracağız. İşe başlayacağız, işi doğru yapacağız ve taraftarları heyecanlandıracağız. Taraftarlarımız transfer bekliyor. Ben de transfere yoğunlaştım. Yönetim de öyle. İyi bir kadro için yönetim elinden geleni yapıyor. Biz de en iyisini yapacağız. Taraftarımızın hak ettiği mutluluğu, güzel günleri getireceğiz. Dominant, rakiplerine üstünlük kuran bir takım oluşturacağız. Mevcut oyuncularımıza güveniyoruz. Geçen sezonu kapattık ama bütün oyuncularımızı ayağa kaldıracağız. Tek hedefimiz şampiyonluk. Sinerji oluşturacağız. Şampiyonluk ve Avrupa'da olan bir Galatasaray istiyoruz.

"ŞAMPİYONLUKLAR BİZİ BEKLİYOR"

Galatasaray'a imza atıyorum. Oğlumun da doğum günü. Babalık heyecanını yaşadığım bir gün aynı zamanda. Galatasaray hocası olduğum için en büyük mutluluğu o gösterdi. O da taraftarlarımız da mutluluk yaşayacak. Kulübümüzü iyi tanıyorum. Dün Florya'ya gittim. Oradaki atmosferi tekrar yaşamak, geçirdiğimiz günleri tekrar anmak güzel. 7 şampiyonluk yaşadım, UEFA Kupası, kupalar kazandım. Hatıraları aklımda tutmuşum. İnşallah mutluluklar ve şampiyonluklar bizi bekliyor.

"Kriter olarak şampiyonluk uyuyor. Eski bir Galatasaraylı oyuncuyum. Son dönemde de Fatih Terim, Hamza Hamzaoğlu Galatasaray forması giymiş, şampiyon olmuş hocalar. Psikolojik olarak iyi başlıyoruz. İnancımız da öyle. Galatasaray'ın teknik direktörü olmak istediğimi belki de fazla belirttim. Benim için büyük bir onur ve gurur. Bir beklentim olmadığını, Galatasaray için her şeyi yapabileceğimi söyledim. Zorlu bir süreç oldu. Seçim süreci vardı. Devamımında başkanımız ve yöneticilerimizin en doğru seçimi yapma araştırmasında olduklarını gördüm. Dünyanın en mutlu insanı oldum. Oğlum çok bekliyordu. Gerçekten de inanılmaz heyecan ve mutluluk. Hedefleri düşünmeye başladım. Başarıları hayal etmeye başladım. Dünyanın en mutlu insanlarından biriyim."

FATİH TERİM SÖZLERİ

"Fatih Terim benim için çok değerli, uzun yıllar beraber çalıştığımız, şampiyonluk yaşadığımız, çok büyük bir isim. Fatih Terim dün beni aradı. Hayırlı olsun dedi. Sorabileceğin her şeyi sorabilirsin dedi. Türk teknik direktörler için bir yol açtı. Biz de o yoldan ilerlediğimizi, elimizden gelenin en fazlasını yapacağımızı söyledim. Hoca yanımızda oldu. Değerli ve önemli. Bu tür bir konuşma geçti aramızda."

"Kendi ekibimle çalışıyorum. Uzun yıllardır birlikteyiz ve birlikte geliyoruz. Bunun üstüne eklemelerimiz olacak. Birkaç gün içinde açıklarız. Kendi içimizde düşündüğümüz isimler var. En kısa süre bilgilendireceğiz. Ekibimle birlikte pazartesi günü takımın başında olacağız."

"Galatasaray'da potansiyelli oyuncular var. Transferler var. Oyuncuları göreceğiz, tanımak istiyorum. En iyisini nasıl yapabiliriz ona bakacağız. Bazı oyuncular bizle olacak, bazı oyuncular özellikle gençler belki kiralanacak. Bunu Yunus'ta yaşadık. Az süre buluyordu, gitti ve geldi. Güçlü şekilde geldi. Şu anda ilk planda oyuncularımı görmek ve tanımak istiyorum. İlk hedef oyuncularımızın hepsiyle vakit geçirmek. Sonra karar vereceğiz."

"OYUNCULARIN KALİTESİ TARTIŞILAMAZ"

"Elimizdeki oyuncuların büyük bir kısmı milli ve genç oyuncular. Kaliteleri tartışılmaz. Genel olarak takım performansı ortaya çıkmıyordu. Bazen bireysel performanslar da düşük olabiliyor. Zincirleme gidiyor. Psikoloji çok önemli. Üst üste yenilgiler de etki ediyor. Tam anlamıyla performans sergileyemediler. Ama bu sene böyle olacak anlamına gelmiyor. Bütün oyuncuları göreceğiz. Bu takımın mevcut ana ihtiyaçları, transfer ihtiyaçları var. Özellikle orta sahadaki görünen eksiklerin üzerinde çok fazla çalışacağız. Doğru bir çalışma yapacağız. Türk sayısı da önem kazanıyor. Kadro programı üzerinde Türk sayısını hesaplamamız gerekiyor. Türk oyuncular katmak istiyoruz. Direkt katkı verecek yabancı oyuncuları da içeriye katmak istiyoruz. Bütün oyuncuların performansları değişecektir. Çevresinde daha iyi oyuncularla daha iyi performans verebilir oyuncular. Transferler yapacağız, oyuncuların gelişimi için elimizden geleni yapacağız."

"HAZIRLIKLARA BAŞLIYORUZ"

"Antrenman programımız 4 Temmuz olarak planlanmıştı. 27 Haziran'a çektik. Akşam üzeri antrenmana başlayacağız. Hedeflerimizi belirteceğiz, isteklerimizi anlatacağız. Sahada da onlara iyi çalışacağımızı göstereceğiz. Planlamamız var. Antrenman yüklerini belirleyeceğiz. Fiziksek ve psikolojik olarak hazırlıklar yapacağız."

"BABADAN GALATASARAYLIYIM"

Hull City'den Kerem Aktürkoğlu hamlesi! Gözü kararttı... Hull City'den Kerem Aktürkoğlu hamlesi! Gözü kararttı...

"1985 yılında Galatasaray altyapısında seçmelere girdim ve buranın oyuncusu oldum. Rahmetli babamdan Galatasaraylıyım. Babam da hiçbir maçı kaçırmazdı. Aileden Galatasaraylıyız. Uzun yıllar hizmet ettim, yaklaşık 20'ye yakın kupa kazandım. Süper Kupa, UEFA Kupası, lig şampiyonlukları... 7 şampiyonluk yaşadım. Ben Galatasaraylılığımı korudum. Hatalarım olabilir. Hata ve yanlışımın da altınız çizdim, özür diledim. Yanlışlarımı kabul ettim. Galatasaray'da yaşadığım başarılar, olumsuz etkenlerin üstünde kalır. Ben 2008'de tekrar futbolcu olarak geldim ve şampiyon olarak ayrıldım. Geçmişle ilgili olumsuzluklar olabilir. Sokakta, sosyal medyada insanların bana olan iyi niyetleri, başarı dilekleri, hoca olarak görme isteklerini çok fazla aldım. Hepsine teşekkür ederim. Galatasaray için buradayım. Başarıdan başka bir beklentim yok. Şampiyonluklara yenisini eklemeye çalışacağız."

"BURAYA MOTİVE BİR ŞEKİLDE GELDİM"

"Toplantının başında bu kadar büyük bir kalabalığı görünce heyecanlanmadım değil. Birçok kişiyi tanıyoruz. Kendi ailemde nasıl hissediyorsam, burada da aynı şekilde görüyorum. Çok heyecanlandım büyük kalabalığı görünce. Buraya motive bir şekilde geldim. Neler istediğimizi biliyoruz. Cumhuriyet'in 100. yılındaki şampiyonluk hedefini ortaya koymak için geldim. Taraftarlarımıza motive olduğumuzu, hazır olduğumuzu söylemek için geldim. Başta bir heyecanlandım ama sonrasında hedeflerimizi en iyi şekilde anlatmaya çalışıyorum."

"OYUNCULARIMI GÖRMEK İSTİYORUM"

"Elimizdeki oyuncuları bir görmek istiyoruz. Diagne sakatlıktan döndü. Durumunu görmemiz gerek, doktor kontrolü olacak. Antrenmanlarda oyuncuları göreceğiz. Forvetteki oyuncularımız değerli oyuncular. Forvete bir takviye yapabiliriz. 2 santrforla oynadığım takımlar oldu. Burada da uygun oyuncularla birlikte olacağız. Oyuncularımı görmek istiyorum, konuşmak istiyorum. Sağlık kontrolleri olacak. Takım mimarisiyle ilgili çalışmalarımız var. Hücum hattına, hedef ve bütçeye uygun oyuncu bulabilirsek onu da transfer edebiliriz."

SAHA İÇİ FORMASYON

"Şampiyonluk yaşadığım Başakşehir'de 4-3-3 üzerinden de oynadık, 4-4-2'yi de kullandık. Bazen iki forvetle oynadık. Savunmayı 4'lü savunma düşünüyorum. Önüne, gelebilecek oyuncu tiplemeleri önemli. Bu formasyon üzerinden gideceğiz. Günümüz futbolunda başlangıç dizilişleri önemli ama top bizde ve rakipteyken oluşturacağımız dizilişler de önemli. Oyuncu zekası önemli. Zeki oyuncularla çok daha fazla verim alabiliyorsunuz. Saha içi taktiksel değişilik olabilir. 4'lü savunma üstünden yapılanıyoruz. Sadece tek bir formasyon üzerinden değil birkaç formasyon üzerinden gidececeğiz."

6 NUMARA TRANSFERİ

Orta sahadaki oyuncular iki yönlü oynayabilmeli. Galatasaray'da oynuyorsa skora da katkı yapması gerek. Böyle oyuncular seçmeye çalışıyoruz. Orta sahaya takviye düşünüyoruz. Oyunun iki yönünü oynayabilecek oyuncu istiyoruz. Topun bizde kaldığını göreceksiniz. Rakipler savunma yapacak. Bu kurgularını nasıl bozabiliriz? Gerekli çalışmalarımızı yapacağız. Görüşmelerimizi de sürdürüyoruz. 6.5 hafta gibi bir süre var lige. En kısa sürede oyuncu transferi yapmak istiyoruz. Kulübümüzün şartları önemli. Mali anlamda da kulübün geleceği çok önemli. Bir yandan transfer yaparken bir yandan da geleceği düşüneceğiz. Oyun kalitesi ve maaş olarak bize uygun oyuncular almak istiyoruz.

(Sporx)