Buruk, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

"NASIL ÇIKIYOR BİLMİYORUZ"

"Transfer konusu bizim özelimiz ama Türkiye'de maalesef hiçbir şey özel kalmıyor. Bu anlamda rahatsızlıklarımız var. Nereden çıkıyor, nasıl çıkıyor bilmiyoruz ama... Transfer işi özeldir. Bundan sonra transferi özel olarak yapacağız."

"BU MAÇ BİZE MORAL OLDU"

"Bu maçı özellikle istedim. Hem stadyum, hem atmosfer olsun. Önce seyircimize teşekkür ediyorum. Bir hazırlık maçı da olsa geldiler, destek verdiler, takımı yukarı çektiler. Normal maç seviyesine yaklaşan bir hazırlık maçı oldu. Coşku olarak zaman zaman daha iyiydik. İkinci yarı 60'dan, değişikliklerden sonra daha iyiydik. Taraftarla daha çok buluştuk, birleştik. İlk yarının belli bölümlerinde iyi oynamadık. Çok gol pozisyonuna girdik ama saha dizilişi ve oyun olarak ilk yarı istediğimizi ortaya koyamadık. İkinci yarı takımımızın daha birlikte oynadığı, düzenli oynadığı bir bölümdü. Daha iyiydik. Verilerde de net olarak gördük. Tam olarak istediğimiz şeyler çıkmasa da bölüm bölüm çıktı. Fiziksel olarak ikinci yarı açıldık. Kazanarak bitirmek önemliydi. Daha kamp sürecimiz, iki hazırlık maçımız var. Daha iyi bir şekilde hazır olacağız. Bu maç bize moral oldu."

"OYUNCU GETİRMEK ZOR OLUYOR"

"Hiçbir bölgede tek isimden değil, 3-4 alternatiften gidiyoruz. Oyuncu getirmek zor oluyor. Oyuncu getirebilirseniz ama istediğiniz kalitede oyuncuyu getirmek bazen zor oluyor. Biz hocalar olarak hep en iyisi olsun diyoruz. Burada da zorlanıyoruz. Bazen biz istiyoruz, oyuncu istemiyor. Türkiye Ligi'ni ilk başta istemiyorlar. Avrupa'da yokuz. Bunlar sıkıntılar."

"GRILLITSCH İLE GÖRÜŞTÜK"

"Bu sıkıntıların yanında görüştüğümüz oyuncular var. Orta sahaya 1 oyuncu daha düşünüyoruz. Grillitsch ile görüştük ama bizim de soru işaretlerimiz var. Bir takımla çalışmıyor. İlk düşündüğümüz isimlerden biri değil. Daha hazır, daha direkt oyuncular üzerinde duracağız."

"G.SARAY ÇOK FAZLA HAKEM HATASI YAŞADI"

"Hakem için devre sonundaki pozisyon talihsizdi. Arkada 2'ye 2 giderken atağı kesti. Bilerek yapmadı ama oyuncular da reaksiyon gösteriyor. Geçen sezon da Galatasaray çok fazla hakem hatası yaşadı. Oyuncular da otomatik olarak böyle yaptı. Yeni bir sene. Yeni bir TFF, yeni bir MHK var. Bu sene her şeyin değişeceği, güzel olacağı bir yıl olacak. Yeni TFF'ye, yeni MHK'ye başarılar diliyorum."

"HERKESE 'UÇAĞA ATLA GEL' DİYEMİYORSUNUZ"

"Transferde en mükemmeli 6 ay önceden bitirmek. Kongre çok gecikti. Yönetim geç geldi. Biz bu anlamda geç geldik. Kolay değil transfer. Herkese uçağa atla gel diyemiyorsunuz. Kulübü, eşi, çocuğu, ailesi, annesi, babası oluyor. Bir sürü şey var. Denedik. Daha erken bitirmeyi denedik. Yavaş yavaş oyuncular da geliyor. Şu an yaptığımız transferler, direkt katkı sağlayacak oyuncular. Aynı şekilde katkı sağlayacak oyunculardan devam edeceğiz.

"BİR DİNAMİK OYUNCUYA DAHA İHTİYACIMIZ VAR"

"Elimizdeki oyunculara da bakınca, Berkan, Taylan, Alex, Sergio var. Hamza başladı, mutlu etti bizi. Bu oyunculardan değişik bir tane daha dinamik bir oyuncuya ihtiyacımız var. Sadece dinamik ve atlet olması yetmiyor, topu da iyi kullansın diyoruz. O zaman 50 milyon euro oluyor. Ancak, çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Genel olarak ön tarafta Emre Akbaba, Yunus ve Kerem'in bugünkü oyunları bizi çok mutlu etti."

"TAKIMLARINDAN HAZIR GELDİLER"

Leo ve Haris, takımlarından antrenmanlı geldiler. Asıl yorgunlukları, sağlık kontrolleri ve imza dönemleri. Orada yoruldular. Bugün 60'dan sonra alırız diye düşündük. Takımlarından hazır geldiler, o bizim için şans. Sahaya girince bunu belli ettiler.

"LUYINDAMA'YI GÖRMEK İSTİYORUZ"

Selçuk İnan ve Emre Çolak, Fenerbahçeli gazeteciye dava açtı Selçuk İnan ve Emre Çolak, Fenerbahçeli gazeteciye dava açtı

"Nelsson, Galatasaray'a geldiğinden beri en kötü maçını oynadı. Çok fazla top kayıpları yaptı. Bu hazırlık dönemi. Onun da fiziksel olarak zorlandığı yerler olabilir, tam gününde olmayabilir. Luyindama da geldi. İzin verdik, o izinden döndü. Arap Ligi 27 Haziran'da bitti. Aramıza katıldı. Onu da görmek istiyoruz. Tüm oyuncuları değerlendirmek istiyoruz. Kampa giderken de bunu yaptık. Hepsi Galatasaray için bir değer. Luyindama'yı görmek istiyoruz. O bölgeye bir transfer düşünüyorduk. Luyindama'yı da gördükten sonra bir karar vereceğiz."

"OYUNU YÖNETECEK OYUNCU LAZIM"

"Oyun lideri olacak. Geçen senenin etkilerini üzerimizden atmamız gerek. Hep bunu söylüyorum. Kazanmamıza sevinme sebeplerimden biri bu. Pozitif hava şart. Oyunu yönetecek oyuncu lazım. Bunun eksikliğini gördük bugün zaman zaman açıkçası. Saha içi liderlerimiz var ama oyunu yönetebilecek bir oyuncuya daha ihtiyacımız var. Çalışma yapacağız. Elimizde ne kadar oyuncu olursa, o kadar işimiz kolay olacak. Mevcut oyuncuların performanslarından memnunum. Onlara da söylüyorum. Saha içinde çok konuşan, ne yaptığını bilen, rakibi şaşırtan, zekasını ortaya koyan oyuncular istiyorum. İlk yarının aksine Emre Akbaba merkeze gelip oyunu çözdü, işi çözdü. Oyun anlamında rahatlattı. Bu anlamda katkı verecek oyuncular getirmek istiyoruz."

"MORUTAN, GELECEK SENE GİDİP GELSE DAHA İYİ OLACAK"

"Kampın başından beri çalıştık. Morutan Galatasaray için bir değer, bir yatırım yapıldı. O yatırımı aynı değere nasıl getiririz, onu düşünüyoruz. Türkiye'den de istediği kulüpler var. Menajeri de teklifler getirdi. Hazırlık maçlarında zaman zaman 10 numara, kenar oynattım. Belki 1 sene gidip oynaması çok daha iyi olacak. Biz hep bunu değerlendirmek istiyoruz. Gerçekten yetenekli, iyi, çalışkan, karakterli, düzgün biri. Onun bir yere gidip oynayarak patlama yapması gerekiyor."

"BİRAZ ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

"Hazırlık döneminde her şeyi birlikte yapamadık. Yapmaya çalışıyoruz. Patlayıcı kuvvete geçtik. Önümüzdeki haftalarda birebir, ikiye iki, üçe üç, dörde dört gibi şeyleri daha fazla yapacağız. Fiziksel olarak gerçek seviyeyi yakalayamadık. Bu maçlar da bir antrenman aslında. Fiziksel olarak hazır olunca istediklerimizi yapabileceğimiz. İyi bir takıma karşı oynadık bugün. Bundan çok daha iyisini yapacağız. Biraz zamana ihtiyacımız var."

"ALİ AKMAN İLE İLGİLİ DÜŞÜNCEMİZ OLDU"

Ön tarafa yönlü oyuncular bakıyoruz. Hem santrfor oynayacak, ikinci forvet, kenarda oynayabilecek oyuncular bakıyoruz. Kadromuzu güçlendirmemiz gerekiyor. Önde de ihtiyacımız var. Ali Akman ile ilgili bir düşüncemiz oldu. Kulüple bu anlamda görüşmeler oldu. Ancak, şu anda net bir şey yok. Türk rotasyonu içerisinde bize destek verebilir. Ancak, şu an net bir şey yok.

"EVE BİLE GİTMEDİM"

"İki gün sonra kampa gidiyoruz. İlerleyen günlerde yetiştirmeye çalışacağız. Bu anlamda 1-2 gün içerisinde transferde sonuç kaydetmemiz gerekiyor ama transfer işi farklı. Hayaller farklı, gerçekler farklı oluyor. Bir sürü prosedür var. İşin içinde menajerlerin de olması, kulüp tarafı var, tam onu hallettim diyorsunuz, menajerden oyuncudan bir şey çıkıyor. 3 tane ayrı yer var. Biraz gecikiyor. Transfer işinin ne kadar zor olduğunu bir biz biliriz herhalde. Sadece takıma odaklanmam gereken yerde, bir yandan transfere odaklanıyoruz. Son 2 günü Florya'da geçirdim, eve bile gitmedim. İnşallah sonu güzel olan bir yere çevireceğiz."

"YÜKÜM BÜYÜK, BİLİYORUM"

"Maç başlamadan önce, sahaya çıkınca beni çağırmaları, yeşil çimlere teknik direktör olarak çıkmam... Yumruk şovu da ihmal etmedim. Bu havayı yaşamak benim için çok büyük mutluluk. Yükümün ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Çok çalışmam gerekiyor ekibimle birlikte. Bunun da bilincindeyim. Galatasaray'ın hak ettiği yere gelmesi için büyük bir mesai veriyoruz. Sonu da seyircimizle birlikte kutladığımız şampiyonlukla gelir."

"ARABAYA KADAR UĞURLADIK"

"Mustafa Muhammed'i uğurlarken arabaya kadar uğurladık. Çok da sevdim. Kısa zaman geçirdik. İyi ve potansiyelli bir oyuncu. Burada o potansiyeli tam olarak ortaya çıkmadı. Galatasaray'ın oyuncuya verdiği bir değer var. Bunun tekrar kendini bulması için bir yerde gidip kiralık oynamasının dahga doğru olacağını düşündük. İnşallah buraya daha güçlü döner. Galatasaray çok da seviyor. İnşallah iyi geçirir ve tekrar aramıza döner. Yapılan yatırımlar çok yüksek. 5-6-7 milyon oyuncu yatırımlarımız var. Oynamayan oyuncuları tekrar parlatıp o değerlerini buldurmamız gerekiyor."

(Sporx)