Başakşehir ile şampiyonluğa erişen Okan Buruk, Azerbaycan’ın CBC Sports Televizyonu’na gönlünden geçen aslanı anlattı, ileride Galatasaray’ı çalıştırmak istediğini dile getirdi.

“Galatasaray şampiyon olamadı ama Galatasaraylı bir teknik direktör şampiyon oldu” hatırlatması karşısında şunu söyledi:

“Son iki senenin şampiyonu olan Galatasaray da çok başarılı, Fatih Terim de orada çok başarılı bir teknik adam. Bu sene bana nasip oldu. Eski bir Galatasaraylı futbolcuyum ve orada futbolcu olarak yedi şampiyonluk yaşadım. Bu sefer de teknik adam olarak Başakşehir ile bunu yaşadım. O yüzden dedikleri gibi Galatasaray kazanmadı ama Galatasaray’ın eski bir futbolcusu şampiyonluğu kazandı.”

Sarı-kırmızılılar ile ilgili konuşmaya devam eden Buruk, “Fatih Terim bir tane ve Türkiye’de tek hoca... Ben de yeni jenerasyon hocalardan iyi şeyler yapan bir teknik adamım. Türkiye’de çok önemli teknik direktörler başarılı oldu; Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş gibi... Biz de yeni jenerasyon teknik adamlar aynı şekilde onlar gibi uzun yıllar hem Türkiye’deki takımları, hem milli takımı çalıştırmak, yurt dışında çalışmak istiyoruz. Tabii ben Galatasaray’da futbol oynadım. İnşallah ilerde bir gün orada çalışmak bana nasip olur” ifadesini kullandı.

"Fenerbahçe'den teklif almadım"

Fenerbahçe'den teklif almadığını ifade eden genç teknik adam, "Fenerbahçe ile hiçbir görüşmemiz olmadı. Başakşehir'den ayrılmayı düşünmüyorum. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde takımımın başında olmak istiyorum. Emre Belözoğlu benim çok sevdiğim bir kardeşim. Emre’nin kendi geleceği ile ilgili en doğru kararı verecek olan Emre. Emre’nin 40 yaşında oynayan ve sahaya çıktığında performans olarak Emre’nin farkı ortaya çıkıyor. Bu tür oyuncuları bulmak çok zor. Maçtan sonra Emre’nin adını bilerek söyledim. Bu takımın gelişiminde Emre’nin büyük bir payı vardı.