Sicili bir hayli kabarık olan Rumen hakeme dair meslektaşları ve çeşitli futbol adamlarının geçmişte verdiği demeçler gündeme bomba gibi düşmüştü. Eski uluslararası hakem Adrian Porumboiu, 2019'da Colţescu'nun yönettiği Viitorul - Sepsi maçının ardından şu demeçleri vermişti: "Colţescu'nun kararları dünyanın hiçbir köşesinde gerçekleşmiyor. Katil bir hakem istiyorsanız onu alabilirsiniz!"

BENFİCA - GALATASARAY MAÇINDA DA GÖREV ALDILAR

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint Germain - Medipol Başakşehir mücadelesinde görev alan Ovidiu Haţegan ve ekibinin 2019 yılının Şubat ayında UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Benfica - Galatasaray maçında da görev aldığı ortaya çıktı.

IRKÇI HAKEM İLAVE YARDIMCIYDI 

Estádio da Luz'da oynanan karşılaşmada Ovidiu Haţegan düdük çalarken, yardımcılıklarını Octavian Șovre ile Sebastian Eugen Gheorghe üstlenmişti. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Adrian Radu Ghinguleac olmuştu. Irkçı Sebastian Colţescu ile Radu Petrescu da ilave yardımcı hakem olarak görev almıştı.

"GÜNAHI UEFA'NIN BOYNUNA" 

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, hakem ekibini eleştirmiş ve "Günahı UEFA'nın boynuna" diyerek o dönem çok konuşulan bir demece imza atmıştı.

FATİH TERİM MAÇTAN SONRA NE DEMİŞTİ? 

"İlk maçta olmayan penaltı. İkinci maçtaki olmayan ofsayt nedeniyle, iptal edilen golün günahları, UEFA'nın boynuna. VAR kullanılsaydı, bugün turu geçen taraf olur muyduk bilinmez ama en azından hakkımız yenmemiş olurdu. Değişimi ve gelişimi bol bir takımız. Ait ve alışık olduğumuz Avrupa'ya daha güçlü, daha inançlı, daha istekli döneceğimize inanıyorum. Galatasaraylıların hiçbir şüphesi olmasın. Benfica'nın iyi bir takım olduğunu kabul etmek lazım, kendilerine de başarılar diliyorum. Çok iyi bir takım. Bu turnuvayı kazanabilecek bir takım. Ama dediğim gibi, durup dururken, 0-0'ken olmayan bir penaltı. İlk maçtaki şeyler ikinci maçta da devam etti. Dediğim gibi olur muydu, olmaz mıydı bilmiyorum ama sonuç itibarıyla onlar yoluna devam ediyor, biz ligimize ve kupamıza döneceğiz."

(Hürriyet)