Detaylar...

KÖK HÜCRE VE KORNEA NAKLİ

Kişisel Instagram hesabından yaptığı açıklamada sol gözünün kazanın olduktan bir süre sonra görmeye başladığını ancak sağ gözü için bir dizi ameliyat ve kök hücre tedavisi ve kornea nakli olduğunu anlatan Norveçli oyuncu yaşadığı süreç hakkında bilgi verdi.

"İLK ANDA TAMAMEN KÖR OLDUM"

"Kaza ilk olduğunda her şey karanlıktı ve tamamen kördüm! Yüzüm de tamamen yanmıştı. Yavaş yavaş sol gözüm görmeye başladı ve sonra da tamamen iyileşti. Sağ gözümdeki yara ağırdı ve yakın zamanda tedavilerim bitene kadar o gözüm tamamen görmüyordu"

"GÖZ KAPAKLARIM YENİDEN YAPILDI"

"Çok uzun bir yola çıkarak bir çok ameliyat oldum. Göz kapağımın bir kısmı yandıktan sonra ilk adım olarak göz kapaklarım yeniden oluşturuldu. Sonrasında tüm ailem testten geçerek bana uygun kök hücre arandı ve ablamınki bana yüzde 100 uyumluydu"

"KORNEA NAKLİ OLDUM"

"Bu konuda çok sanslıyım. Sonra ablamın gözünden hücreler alınıp benim gözüme yerleştirildi. Bugün sağ gözümle tekrar görebilmemin en büyük nedeni de bu. Kısa zaman önce de kornea nakli oldum ve sağ gözümle tamamen görebiliyorum"

"DOKTORLAR OCAK AYINA YEŞİL IŞIK YAKTI"

"Kısa sürekli yaşadıKlarım böyle ve şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Doktorlarım tam zindeliğe kavuştuktan sonra Ocak ayından itibaren oynamam için yeşil ışık yaktı. Bu yüzden şu anda tek odak noktam mümkün olan en iyi şekilde forma girerek takımım ve ülkem için hazır hale gelmek"

"FATİH TERİM BABA FİGÜRÜ OLDU"

"Tüm Galatasaray kulübüne teşekkür ediyorum, bana verdiğiniz destek çok büyüktü ve bana büyük bir inanç verdiniz. Teknik direktör Fatih Terim bu zor zamanımda bir baba figürü oldu ve her zaman yanımda yer aldı. Yönetim Kurulu'ndaki herkese, teknik personele, sağlık çalışanlarına, takım arkadaşlarıma bana yardım ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim"

"ASLA YETERİNCE TEŞEKKÜR EDEMEYECEĞİM"

"Tüm Galatasaray taraftarı ilk günden itibaren bana gönüllerini açtı. Hepiniz beni motive ettiniz ve cesaretlendirdiniz. İyi niyetli mesajlarınız ve desteğinizle bana çok yardımcı oldunuz. Sizlere asla yeterince teşekkür edemeyeceğim ama sahada her şeyimi vererek elimden geleni yapacağım. Şimdi forma girme zamanı..."

(Sporx)