Fenerbahçe, genç oyuncusu Ömer Faruk Beyaz’ın sözleşme uzatma teklifini kabul etmemesinin şaşkınlığını yaşıyor. Emre Belözoğlu'nun da hayal kırıklığı yaşadıklarını itiraf ettiği oyuncunun bu davranışının perde arakasında yaşananlar yavaş yavaş su üstüne çıkıyor.

Kısa süre önce gurbetçi bir menajer Galatasaray kulübüne Marcao için Leipzig adına bir teklif getirdi. O menajerle görüşen sarı-kırmızılı yönetici Yusuf Günay, aynı takımda forma giyen Sörloth hakkında bilgi aldı.

O dönemde ortalığı karıştıran menajerin Fenerbahçe’de herkesin üzerine titrediği Ömer Faruk Beyaz’ın menajerlik haklarını elinde bulunduran kişi olduğu ortaya çıkmıştı. Haberler daha sonraki süreçte Sörloth’un Fenerbahçe’ye ve Galatasaray’a kiralık olarak gelmesi üzerinde yürüdü. Ancak Ömer Faruk hiç gündeme gelmedi.

Bunun yanında Emre Belözoğlu’nun, Ömer Faruk’la ilgili hayal kırıklığı yaşadıkları iddiası daha önce de gündeme gelen, “Galatasaray’a gidiyor” iddialarını ortaya çıkardı.

Ömer Faruk’un, Galatasaray’a geçmesine en büyük nedenin ise Lille’e giden Mustafa Kapı’nın B takımında bir maçta bile forma bulamamasından kaynaklandığı iddia edildi.

Almanya'dan transfer iddiası

Fenerbahçe alt yapısından çıkan ve henüz 16 yaşında takım kaptanı olarak sahada yer alan Ömer Faruk Beyaz için Almanya'dan sürpriz haber geldi. Alman RevierSport'un haberine göre Borussia Dortmund ve Schalke 04, Türk futbolcunun transferi için girişimlerini hızlandırdılar. Haberde ayrıca Barcelona ve Premier Lig takımlarının da Ömer Faruk ile ilgilendiği belirtildi.

Emre Belözoğlu'ndan hayal kırıklığı itirafı

Sarı lacivertli takım ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve henüz yeni sözleşmeye imza atmayan 17 yaşındaki futbolcu hakkında konuşan Belözoğlu, ''Ben ilk günden beri Ömer'in değerli bir futbolcu olduğunu herkesle paylaştım. Aslında ona hiç yapılmamış şekilde bir projeyle gittik, 5 senelik bir proje. Son dönem de başkan da dahil oldu. Kendisinin evine kadar gidildi ve projemiz anlatıldı. İçimden keşke 17 yaşında bana karşı böyle bir proje ve davranışla gelinseydi bile dedim. Ömer benim için çok değerli bir oyuncu. Üzüldüğüm nokta şu; Fenerbahçe takımı yarın bir gün tarihi anlatıldığında “en genç kaptan” olarak Ömer Faruk yazacak. Ancak ne yazık ki verdiğimiz değerin karşılığını bulduğumuzu düşünmüyorum.'' sözlerini kullanmıştı.

(Fotomaç)