İşte Prandelli'nin açıklamaları;

"Önceliğimiz Süper Lig"

Karşılaşmadan önce planladığı şeylerin hayata geçmediğini ifade eden İtalyan teknik adam “Oyunun ve skorun böyle olacağını düşünmüyordum. Dengeli olmamız gerekliydi. Ama yapamadık, başaramadık. Biraz daha dengeli oynamamız gerekiyordu. Şanssızlıklar ve kişisel hatalar oldu. Organize ve agresif değildik. İkili mücadelelerde başarılı olamadık. Büyük takımlara karşı böyle oynayınca da sonuç böyle oluyor. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Önümüzde daha 4 maç var. Yüzde yüz bir performans ortaya koymamız gerekiyor. Ama bizim birinci hedefimiz, önceliğimiz lig” dedi.

"Selçuk İnan zorluk çekti"

Prandelli, kaptan Selçuk İnan’ı neden kadroya almadığı şeklindeki soruya ise “Çok zorluk çekti. Ufak-tefek sıkıntılar ve ateşlendiğini gördük. Yorulduğunu ve risk olduğunu düşündük” yanıtını verdi.

"Sorumluluk benim"

Galatasaray Teknik Direktörü, Felipe Melo’yu neden orta sahada değil de 3’lü savunmanın göbeğinde oynattığı sorusu üzerine “Kalite ve agresiflik koymaya çalıştık. Sorumluluk benim. Nerede hata yaptığımızı anlamak da bize kalıyor. Oyuncularımızın inanabildiği bir sistem ortaya koymaya çalışıyoruz ve bunu da yapacağız. Başarmak için benim daha iyi anlatmam lazım. Oyuncuları benim inandırmam gerekiyor. Bazen mesajınız karşıya doğru geçmeyebilir. Kendi kişilik ve karakterimizi ortaya koymalıyız. Çok iyi bir takıma sahibiz. Başkanımız bizi bırakınca belki de futbolcularımız kendilerini yalnız hissetti” dedi.