Yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak'ın medya mensuplarına verdiği yemeğe katılan Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, yöneltilen soruları yanıtladı.

Kulüp açıklamasındaki, "Bazı yönetim kurulu üyesi dostlarımız dinlenme haklarını talep etmiş bulunuyorlar" ifadesi hatırlatılarak yöneltilen, "Siz de yoruldunuz mu " sorusuna Dürüst, "Biz çalışıyoruz. Yorulmak değil ama başkanımızın böyle bir takdiri oldu. Hayırlı olsun diyoruz. Onun üzerine fazla yorum yapmak istemiyorum. Süreç zaten tüzüğümüzde belli. O tüzüğe göre gerekli girişimler yapılır. İnşallah Galatasaray Kulübü için hayırlı olur" yanıtını verdi.

Seçime kadar transfer dahil tüm çalışmaların aksamadan süreceğine vurgu yapan Dürüst, "Biz şu anda seçim olana kadar görevliyiz. Son ana kadar görevimizin başındayız. Galatasaray'da bir boşluk olmaz, o boşluğa izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"BAŞKAN ADAYI OLMAYACAĞIM"
Ali Dürüst, olağanüstü genel kurulda başkan adayı olup olmayacağının sorulması üzerine, "Şu anda seçim kararı alındı. İlerleyen günlerde gerekli açıklamaları yaparız. Başkan adayı olmayı düşünmüyorum" cevabını verdi.

Bu cevaptan, yeni dönemde yönetimde olmayacağı sonucunun mu çıkarılması gerektiği sorusuna da Dürüst, "Bu konuyla ilgili daha çok açıklamalarımız olacak" demekle yetindi.

"ALPER POTUK'UN TERCİHİ ÖNEMLİDİR"
Dürüst, anlaşmaya varmalarına karşın Eskişehirspor'un, transferi için Fenerbahçe ile el sıkıştığı futbolcu Alper Potuk'un durumuyla ilgili, "Oyuncuyla görüşmek lazım. Oyuncunun tercihi önemlidir. Biz Galatasaray Kulübü olarak bütün fedakarlığı yaptık. Sözle de olsa bir mutabakat sağlanmıştı ama şimdi tek başına bizim yapacağımız bir şey yok. Özellikle oyuncunun tercihi önemlidir ve kulübün de bunu kabul etmesi gerekir. Süreç Sahabet devam ediyor. Şu ana kadar biten bir şey yok. Bekleyeceğiz. Hayırlısıysa olur. Biz hiçbir şeyde fazla ısrarcı değiliz. Kulübümüzün adına uygun ne varsa onu yaparız. Daha önce başkanlarıyla görüşüldü ve mutabakat sağlandı. Bir iki gün içinde ne oldu, ne değişti  Onu hep beraber göreceğiz" dedi.

ARKAN: SEÇİMİN KALAN BİR YIL İÇİN OLMASI GEREKİR
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Refik Arkan, olağanüstü genel kurulda yeni yönetimin bir yıl için seçilmesi gerektiğini savundu.

"Benim kanaatim, yeni yönetimin görev süresinin bir yıl olması gerekir" ifadesini kullanan Arkan, "Tüzükte hüküm var, 'Olağan genel kurullar 3 yılda bir yapılır ve mayıs ayının ikinci yarısında seçim olur' deniyor. Şimdi seçimi haziran ayında yapacaksınız ve 3 yıl sonra görev dönemi yine haziran ayında bitecek. O zaman tüzüğün hükmüne uyulmamış olacak. Bu konu çok açık, üzerinde tartışmaya bile gerek yok. Kalan sürenin tamamlanması uygun olur. Daha büyük bir kargaşaya sebebiyet vermemek lazım. Hukukçu arkadaşlar da değerlendirmesini yapacaklardır. Kesin olarak bir yıl için olması gerektiğini düşünüyorum. Benim kanaatim bu" şeklinde konuştu.

Başkan Ünal Aysal'ın olağanüstü kongreye gitme kararını Galatasaraylı biri olarak sorgulamayacağına vurgu yapan  Arkan, Alper Potuk konusu için de "Bu işlerde biraz daha ilkeli davranılsa daha uygun olur. Bunlar tansiyonu artıran işler. Bundan kimse bir şey kazanmaz" diye konuştu.