Ontivero’nun karşılaşmanın 16. dakikasında 25 metreden harika şutu üst direğe çarpıp kale çizgisini geçerken, bu gol maçın hakemi Özgüç Türkalp tarafından geçersiz sayıldı. Bu konu ile ilgili FIFA kokartlı eski hakemlerimizden Selçuk Dereli’den TFF’ye sert açıklamalar geldi.

Amkspor’a açıklama yapan Selçuk Dereli, Ziraat Türkiye Kupası maçlarında ilave yardımcı hakemlerin görev yapması gerektiğini ifade etti.

Fransa’da var, Biz de yok!

Dün akşam Nantes ile PSG arasında oynanan Fransa Kupası mücadelesinde ilave yardımcı hakemlere görev verildiğini hatırlatan Selçuk Dereli, “Tokatspor-Galatasaray maçını izliyorum, ilave hakem yok. Fransa’da var iken bizim kupa maçlarında niye yok? Bizim neyimiz eksik? Maçta eğer ilave yardımcı hakemler olsa Ontivero’nun golü ile ceza sahası içerisindeki tartışmalı pozisyonlarda doğru kararlar verilebilirdi. Süper Lig’de ilave hakem uygulaması varken kupada uygulanmıyor. Ya ikisinde de ilave yardımcı hakemler olsun ya da hiç olmasın! Böyle bir şey olamaz. Türkiye Futbol Federasyonu ile Merkez Hakem Kurulu’ndan açıklama bekliyorum” diye konuştu.