Galatasaray 13 milyon euro bonservis bedeli aldığı milli oyuncu sonrasında şağ ve sol çizgide oynayabilecek 9 isim için tam 41,7 milyon euroluk bir bonservis bedeli ödedi. Bu isimler içinde ise sadece 4 oyuncu, mevcut kadroda kalabildi.

4 İSİM GÖNDERİLDİ BİLE...

Manisaspor'dan 2,5 milyon euroya transfer edilen Yiğit Gökoğlan, Olympiakos'tan 3 milyon euroya kadroya katılan Albert Riera, Trabzonspor'dan 1,1 milyon euro gibi bir bedelle alınan Engin Baytar, Kayserispor'dan 8,6 milyon euro gibi astronomik bir rakamla takıma kazandırılan Nordin Amrabat takımdan gönderilen isimler arasında yer aldı. Sezon başında büyük umutlarla, 10 milyon euroya transfer edilen Bruma'yı sakatlık vururken, yabancı kontenjanı nedeniyle Gaziantepspor'a kiralandı. 

Devre arasında da kanat oyuncuları için yatırım yapan Galatasaray, 3,5 milyon euro ödediği Izet Hajrovic ve 2 milyon euroya transfer edilen Lucas Ontivero'dan istediği katkıyı alamadı. Bonservisine 3,5 milyon euro verilen ve sağ kanatta oynadığı futbolla zaman zaman eleştiri alsa da, katkı sağlayan tek isim bu sezonu yaşadığı sakatlık kabusu ile tedavi olarak geçiren Hamit Altıntop oldu.

SNEIJDER SOLDA DENENDİ, OLMADI!

Galatasaray'da Arda sonrasında Inter'den 7,5 milyon euroya transfer edilen ve hücum bölgesinde yeni lider olması beklenilen Wesley Sneijder de sol kanatta sıklıkla görev aldı. Sürekli forvet arkası oynamak istediğini söyleyen Hollandalı'nın, çizgide görev aldığı mücadelelerde performansında düşüşler yaşandı.

Sneijder ile birlikte Galatasaray, 13 milyon euroya gönderdiği Arda'nın boşluğunu doldurmak için tam 41,7 milyon euro harcamış oldu. Atletico Madrid'de taraftarların gözde isimleri arasına giren milli oyuncu ise, devlerin transfer listesine girdi ve bonservis bedelini 24 milyon euroya kadar yükseltti.

İŞTE G.SARAY'IN ARDA SONRASI KANAT TRANSFERLERİ

Yiğit Gökoğlan 2,5 milyon euro
Engin Baytar 1,1 milyon euro
Albert Riera 3 milyon euro
Nordin Amrabat 8,6 milyon euro
Hamit Altıntop 3,5 milyon euro
Bruma 10 milyon euro
Izet Hajrovic 3,5 milyon euro
Lucas Ontivero 2 milyon euro
Wesley Sneijder (Genelde solda oynadı) 7,5 milyon euro


Sporx