Transferin hızlı takımı Galatasaray, sürekli olarak yeni isimleri açıklarken taraftarlar, Onyekuru’nun durumunu merak ediyor. Bonservisi Everton’da bulunan 22 yaşındaki sol kanat oyuncusu için pazarlıklar sürerken menajeri Barmada, “CSKA Moskova’yı reddettiğimiz yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Görüşmeleri sürdürüyoruz” demişti. İşte bu sözler üzerine Henry Onyekuru ve menajerinin arasına soğukluk girdi.

GÖRÜŞMELER DONDURULDU

Nijeryalı futbolcu, temsilcisiyle bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, “Everton beni 1 yıl daha kiralayacaksa bu takımın Galatasaray olmasını istiyorum. Rusya’yı kesinlikle düşünmüyorum. Galatasaray’la Şampiyonlar Ligi’nde vitrin yapabilirim” dedi. Bunun üzerine Barmada’nın Rus ekibiyle görüşmeleri dondurduğu belirtildi. G.Saray-Everton pazarlığı ise sürüyor.

Kaynak: Akşam

Henry Onyekuru kimdir?

Henry Onyekuru, Galatasaray'a transfer olduğu andan itibaren bir anda merak unsuru oldu. 5 Haziran 1997 tarihinde Nijerya'nın Onitsha şehrinde doğan Onyekuru'nun tam adı Henry Chukwuemeka Onyekuru'dur. 1.75 boyundaki futbolcunun hem sol kanat hem de bir forvet oyuncusudur.

Henry Onyekuru kariyerinin başlangıcı

Onyekuru, kariyerine 2010 yılında Katar'daki Aspire Academy'de başlamıştır. Altyapı eğitimi boyunca pek çok eğitim alan Onyekuru daha sonra bu akademinin anlaşmalı olduğu Belçika ekibi KAS Eupen'e transfer olmuştur. Eupen formasıyla 58 maça çıkan futbolcu bu süre zarfında 28 gol kaydetti.

Henry Onyekuru ve Belçika dönemi

Onyekuru, Belçika ekibi Eupen'deki performansıyla göz doldurduktan sonra tam 8 milyon Euro karşılığında İngiltere'nin ünlü ekiplerinden Everton'a transfer oldu. Ancak bu transfer gerçekleşse de futbolcu Everton'da forma giyemedi. Sebebiyse Nijeryalı futbolcunun İngiltere'de çalışma izni alamamasıydı. Bu yüzden tekrar Belçika'ya döndü ve Anderlecht'e kiralandı.

Onyekuru'nun dikkat çeken özellikleri

Anderlecht formasıyla 19 maçta 9 gol kaydeden Onyekuru, Belçika Ligi'nin en genç oyuncusu seçildi. 21 yaşındaki genç yıldız, sprint hızı, dripling sırasındaki dengesiyle fark yaratması başarıyor. Karşı karşıya pozisyonlarda bitiriciliğiyle dikkat çeken Nijeryalı futbolcu, ceza sahası dışından şutlarıyla da etkili olmayı başarıyor.

Onyekuru ve Arsenal hayali

Türk futbolseverlerin Onyekuru'yu tanıması ise Galatasaray'a transferiyle gerçekleşti. Bonservisi Everton'da olan Onyekuru'yu kiralayan Galatasaray bu transferi KAP'a da bildirdi. 21 yaşındaki yıldız futbolcu, bir röportajında "Hayalim her zaman Arsenal'da forma gitmekti. O kulübü çok seviyorum. Bir gün Arsenal'in formasını giymek istiyorum" demişti.