İşte o yazı;

"GALATASARAY'IN SORUNU İSTİKRAR"

Galatasaray, son 6 maçta sadece 2 gol bulabildi. Sizce sorunlar neler? Galatasaray'ın temel sorunu istikrarsızlık. Hem teknik heyette özellikle Fatih Terim'de kulübede bulunma alışkanlığı yok hem de sahaya çıkan 11'de ideal bir kadro yok.

TERİM OLDUĞU SÜRECE PERFORMANS YÜKSELİR

Terim, kulübede olduğu sürece oyuncuların performansı yükselir. Terim tribünde olduğunda da oyuncular maalesef disiplinden uzak bir görüntü sergiliyor. Defans bloğu hariç orta saha ve forvet hattında ezbere sayacağımız oyuncu grubu yok.

"GALATASARAY'IN EN BÜYÜK SİLAHI.."

Galatasaray'ın sezon başından beri üst üste iki maça aynı kadroyla çıktığını görmedik. Galatasaray'ı başarıya götüren en büyük silahı, en az 8-9 oyuncunun haftalarca birlikte oynamasıdır. Maalesef Terim, sakatlıklar ve cezalar nedeniyle kadrosunu istikrarlı bir yapıya oturtamadı.

"YAVAŞ OYNAYARAK MAÇ KAZANAMAZSINIZ"

Kadronun yaşının büyük olması oyuncularda ciddi bir fizik kondisyon eksikliği yaratıyor. Galatasaray iyi oynamadığı gibi rakiplere karşı üstünlük kuracak güce de sahip değil. Sadece topa hakim olarak ve yavaş oynayarak pozisyon bulamaz, maç kazanamazsınız.

"ONYEKURU, GALATASARAY İÇİN REDDEDİYOR"

Onyekuru'nun döneceği konuşuluyor. Linnes konusunda da pişmanlık var. 16 yabancı olursa hangi iki isim gönderilir? Linnes'in devre arasında döneceği kesin. Sezon başı kanat oyuncusu alınmamasının sebebi yönetimin Fatih Terim'e Onyekuru'nun kiralanacağının sözünün verilmesidir. Hatta bu konuda Süper Kupa maçı öncesi bunu yöneticilerle yaptığım görüşmelerde teyit ettim. Bana, "Onyekuru Galatasaray'a gelmek için tüm teklifleri reddediyor" dediler. Ama dağ fare doğurdu, Onyekuru Monaco'ya gitti. Eğer ocakta Onyekuru gelirse kanat sorununu bitireceği gibi gol yollarında Falcao'nun da önemli destekçisi olur. Mariano'nun ülkesine döneceği söyleniyor. İkinci hatta üçüncü isim kiralıklardan olabilir...

BABEL FEGHOULİ TAŞIYAMIYOR

Taraftarlar 4-4-2 sistemine hasret duyuyor. Galatasaray'ın kadrosu buna uygun mu? Fatih hoca milli aradan sonra bunu uygular mı? Son iki şampiyonlukta sahadaki oyun formatı 4-1-4-1 ya da 4-2-3-1 şeklindeydi. Her takıma karşı 4-4-2 oynayamazsınız. Örneğin PSG önünde Galatasaray 5-4-1 gibi oynadı. Hücuma çıkarken üçlü savunmaya döndü, karşılarken beşli oldu.

BABEL VE FEGHOULİ..

Rakibin gücüne göre çift santrfor oynamak mümkündür. Ayrıca Andone'nin Falcao ile birlikte oynaması Kolombiyalı golcünün markajdan kurtulmasını ve daha çok pozisyon bulmasını sağlar. Ama Galatasaray'ın temel sorunu sistem değil. Galatasaray kanatlardan hızlı hücum edemiyor. Son iki şampiyonlukta önemli payları olan Rodrigues-Onyekuru tipi oyuncuların boşluğu dolmadı. Babel ve Feghouli ikilisi hızlı hücum edemedikleri gibi sürekli içeri kat ederek oynuyorlar ve topu ayaklarına istiyorlar.

Sporx.com