Galatasaray'ın devre arasında transfer etmek istediği Henry Onyekuru konusunda olumlu gelişmeler yaşanıyor.Fransız basınına göre Monaco Teknik Direktörü Jardim de Nijeryalı forvetin kiralanması konusunda rapor verdi.Bu gelişme sonrası girişimlerin hızlanması bekleniyor.

HENRY ONYEKURU KİMDİR?

Tam adı Henry Chukwuemeka Onyekuru olan oyuncu 5 Haziran 1997 tarihinde Nijerya'da  dünyaya geldi. 1.75 boyundaki sol kanat oyuncusu aynı zamanda forvet de oynayabiliyor. Everton forması giyen 21 yaşındaki futbolcunun 2022 yılına kadar kulübü ile profesyonel sözleşmesi bulunuyor.

Henry Onyekuru 2015-2016 yılında Belçika ekibi AS Eupen formasıyla 19 maçta 5 gol attı. Bir sezon sonra ise Onyekuru 41 maçta 25 gol atarak Avrupa devlerinin dikkatini üzerine çekti. Henry Onyekuru bu performansının ardından 8 milyon Euro karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer oldu. Nijeryalı futbolcu 1 sezon sonra Belçika devi Anderlecht'e kiralandı. Geçen sezon Anderlecht formasıyla 28 maçta 10 gol atan 1.75 boyundaki kanat oyuncusu Belçika Ligi'nen en genç oyuncusu seçildi.

Takvim