Mustafa Denizli, Türkiye Kupası’ndaki 2-1’lik Akhisar galibiyetine rağmen yedeklerin performansını beğenmemiş ve “İçeriden çözemediğimiz sorunları gerekirse dışarıdan çözeceğiz” demişti. Devre arası operasyonunun sinyalini veren Denizli’nin transfer listesini Başkan Dursun Özbek’e verdiği öğrenildi. Kasımpaşa’dan Ryan Donk’u ilk sıraya yazan kurt hoca, Almanya’dan iki oyuncunun daha transferini istedi. Bu isimler Bayern Münih’ten Sebastian Rode ve Bayer Leverkusen’den Stefan Kiessling… Takımın fizik gücünü yetersiz bulan Mustafa Denizli, boyları 1.90’dan uzun Donk- Rode-Kiessling üçlüsü ile Galatasaray’ın bambaşka bir takıma dönüşeceğine inanıyor.

RYAN DONK İKİ BÖLGEYE JOKER OLACAK

Donk konusunda ise pürüz yok. Kasımpaşa’nın teknik direktörü Rıza Çalımbay sözleşmesini uzatmadığı için ayrılmasına izin verdi ve Hollandalı yıldız Cimbom’a “Evet” dedi. Denizli, Donk’u stoper ve orta sahada joker olarak kullanacak. Bayern Münih’te yedek kalmaktan sıkılan Rode için kiralama formülü devrede. 25 yaşındaki Alman ön libero yaz tatillerini Antalya’daki Robinson Club Tatil Köyü’nde geçirecek kadar Türkiye’yi seviyor. Leverkusen ile 2017’ye kadar sözleşmesi bulunan Kiessling, Javier Hernandez geldikten sonra gözden düştü. Hava hakimiyeti yüksek Alman forvet, Mario Gomez gibi Türkiye’de çıkış yapabilir.

DENİZLİ DİL BARİYERİNE KARŞI

Kadrosunda Alman Lukas Podolski’yi bulunduran G.Saray’da bir diğer Alman oyuncu Grosskreutz ailevi nedenlerle Florya’yı terk etmiş ve ülkesine dönmüştü. Galatasaray’a gelmeden önce bir dergiye verdiği son röportajında takım çalıştırırken yabancı dil bilmenin avantajlarına dikkat çeken Mustafa Denizli’nin Alman oyuncularla birebir iletişim kurabildiği için tercihini bu ülkeden yaptığı biliniyor. Mustafa Denizli sözkonusu röportajda Almanya’da çalıştığı dönemde Almanca öğrenmeye mecbur olduğunu ve gerekli sınavlardan geçtikten sonra görev yaptığını ifade etmişti.

9 YILDA 125 GOL

Uzun yıllardır İstanbul kulüplerinin peşinde olduğu Bayer Leverkusen’in golcüsü Stefan Kiessling 31 yaşında. Alman kulübünün yöneticisi Völler, oyuncularını satmayacaklarını açıkladı ama sarı-kırmızılı yönetim Bundesliga’da 9 yılda 125 gol atan Kiessling için teklif hazırlıyor.

BAYERN KİRALAYABİLİR

Pep Guardiola’nın sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklaması sonrasında Carlo Ancelotti’yi duyurması beklenen Bayern Münih, Sebastian Rode’yi Galatasaray’a satın alma opsiyonlu kiralayabilir.

Bayern Münih’in geçen sezon başında E. Frankfurt’tan bonservis bedeli ödemeden transfer ettiği Sebastian Rode 25 yaşında. Orta sahada görev yapan Rode, Bayern Münih formasını geçen sezondan bu yana 28 defa giydi, 3 gole imza attı.