Kayserispor'dan Galatasaray'a transfer olmasının ardından sosyal hayatında bazı değişikliklerin olduğunu vurgulayan Amrabat, "Eskiden İstanbul'a geldiğim zaman iki günde bir seslenirlerdi. Şimdi ise sokağa çıkıp, yemeğe gittiğim zaman her iki dakikada bir sesleniyorlar. Bu ilgi beni gerçekten çok mutlu ediyor. Türkler gerçekten çok misafirperver. Bana büyük bir ilgi var, bir de Drogba ve Sneijder'i düşünsenize..." dedi

Türkiye Süper Ligi'ne de kaliteli yorumcuların geldiğini vurgulayan Amrabat, "Son dönemde Türkiye'ye birçok ünlü ve kaliteli isim geldi. Drogba ve Sneijder de bu isimlerden. Taraftarlar büyük oyuncuları görmek istiyor ve kulüpler de büyük paralar vererek yıldız isimleri Türkiye'ye getiriyor." ifadelerini kullandı.

Nordin Amrabat, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kontenjanından dolayı büyük bir rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, bu durumun Galatasaray'da forma bulma şansını azalttığını dile getirdi. Amrabat ayrıca, kendisi için şu anda işlerin yolunda gitmediğini ancak futbolda her an her şeyin değişebileceğini vurguladı.