Kasımpaşa maçında teknik direktör Fatih Terim olmak üzere tüm Galatasaraylıları mutlu eden olay Ozan Kabak'ın performansı oldu. Maçın ardından gündem olan 18 yaşındaki oyuncu ile alakalı 2 özel detaya da ulaşıldı.

A Milli Takımımızda U17 Avrupa Şampiyonasında sergilediği performansı ile fark yaratan Ozan Kabak, Avrupa'nın en dikkat çeken 10 genç oyuncusu arasında gösterildi.

Bu turnuva bitiminde başta Bundesliga ekibi RB Leipzig Kulübü olmak üzere bir çok kulüp, 18 yaşındaki genç isme talip oldu. Özellikle Alman ekibinin Ozan'ı ısrarla kadrosuna katmak istediği öğrenildi.

Buna karşın o dönemde Ozan Kabak, ailesi ile birlikte karar alıp Galatasaray ile resmi sözleşme imzaladı. Ayrıca Ozan'ı, Atletico Madri'in scoutlarının da takibe aldığı gelen haberler arasında yer alıyor.

Ozan Kabak ile ilgili bir detay da, genç oyuncunun kendisini kulübe adapte etmesi oldu.

Ailesi Silivri'de yaşayan Ozan Kabak, trafikten bunaldı ve Florya'da yaşamaya başladı. Birçok kişi ev kiralama teklifiyle gitse de genç futbolcu profesyonel yaşamak, kendisini futboluna ve eğitimine adamak adına Florya Metin Oktay Tesislerinden ayrılmadı. Ozan'ın3 senedir Florya Metin Oktay Tesislerinde yaşadığı ortaya çıktı. Ozan Kabak ayrıca Türkiye'nin en yüksek puanlı okullarından birisi olan Yaşar Acar Fen Lisesi mezunu olarak da dikkat çekiyor.

Kaynak: Futbol Arena