İnter, genç futbolcunun menajeriyle temasa geçerek, sözleşmede yer alan 7.5 milyon Euro’luk serbest kalma bedelini ödemeye hazır olduğunu bildirdi.

Ancak Ozan Kabak, altyapısından yetiştiği Galatasaray’a duyduğu büyük sevgiyi ve vefayı ispat eden bir yanıt verdi.

Genç stoper ve menajeri, “Galatasaray Kulübü’nün onayı olmadan ve istekleri yerine getirilmeden bu teklife olumlu yanıt veremeyiz. Öncelikle Galatasaray Yönetim Kurulu’ndan izin alacağız. Eğer onlar izin verirse sizinle masaya oturup görüşebiliriz” cevabını verdi.

Sözleşmesindeki madde gereği Inter’e transferi mümkün olmasına rağmen, “Galatasaray’ın izni olmadan hiçbir yere gitmem” diyen Ozan Kabak’ın bu tavrı sarı kırmızılı yönetim tarafından takdirle karşılandı. Avrupa’dan birçok kulübün yakın takibe aldığı 18 yaşındaki defans oyuncusunun önümüzdeki hafta teknik direktör Fatih Terim’le bu konuda bir görüşme yaparak, kariyerine yön vereceği belirtildi.

Ozan Kabak’tan gelen bu cevabın ardından beklemeye geçen Inter, halen İtalya 1. Ligi’nde 3. sırada yer alıyor. Mavi siyahlı kulübün toplam kadro değeri 567 milyon Euro.

100 milyon Euro fiyat biçilen Arjantinli golcü Mauro Icardi’yi de kadrosunda barındıran İtalyan kulübünün savunmasında, 60 milyon Euro’luk Hırvat Milan Skriniar, 45 milyon Euro’luk Hollandalı Stefan de Vrij, 25 milyon Euro’luk Sime Vrsaljko ve 14 milyon Euro’luk Kwadwo Asamoah yer alıyor.

Eşi ve torunlarıyla Miami kentinde ilk yarının yorgunluğunu atan tecrübeli çalıştırıcı, 2 Ocak Çarşamba günü İstanbul’a dönecek. Galatasaray Yönetim Kurulu, birçok konuda karar vermek için Terim’in dönüşünü bekliyor.

Sarı kırmızılı yöneticiler önümüzdeki hafta içinde Terim’le bir toplantı yapıp, Garry Rodrigues ve Ozan Kabak’a yurt dışından gelen teklifler konusundaki görüşlerini soracak. Ayrıca, transfer listesinde yer alan oyuncularla yapılan görüşmeler hakkında da bilgi verilecek.

Hürriyet