Galatasaray Başkanı Özbek, gideceği iddia edilen Brezilyalı yıldız için noktayı koydu
 
Özbek; Melo'dan Sneijder'e, Hamza Hoca'dan kulübün geleceğine kadar merak edilen her soruya A'dan Z'ye cevap verdi. "Melo'nun bizimle bir yıl daha sözleşmesi var, onunla görüşeceğiz. Sanırım haftaya burada olacak. Taraftarın beğenisini kazanmış, taraftarı çok mutlu eden ve sanki 40 yıllık Galatasaraylı gibi davranan birisi. Melo'nun geldiği günden beri takıma katkısı tartışılmaz. Vazgeçmemiz mümkün değil!" 
 
HAMZA HOCA BİÇİLMİŞ KAFTAN 
Özbek, Hamza Hamzaoğlu ile neden 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını şöyle açıkladı: "Sürekli teknik direktör değişikliği fayda getirmez. Biz yönetimde kaldığımız sürece hocamız Hamza Hamzaoğlu olacak. Hem Galatasaray etiğine çok uygun bir isim hem de sportif başarıyla kendisini ispatladı. Yönetim olarak ona güveniyoruz. Daha kurumsal ve daha kalıcı yapı için Hamza Hoca biçilmiş kaftan diye düşünüyorum." 
 
SEZONA BORÇSUZ BAŞLAYACAĞIZ 
"Bu ay 16 milyon Dolar sporcu alacağı ödedik. Bunun dışında da sporcularımızın sarkan ödemeleri ve şampiyonluk primleri kaldı. Haziran sonunda bunu da kapatıp sıfırlayacağız. Yani sporcularımıza borçsuz şekilde yeni sezona başlayacağız." 
10 senede 50 milyon dolar gelir "
 
Kaynaklarımızı harekete geçirmemiz lazım. Mecidiyeköy'deki otelin inşaatı 3-5 ay sonra yükselecek. 10 senede 50 milyon Dolar kira geliri hedefliyoruz. Bütçemize kısa vadede pozitif katkı verecek. Riva'ya da başlayacağız." 
 
BAŞARI DUYGUN AĞABEYİ'NDİR 
"Çifte şampiyonluk, 24 Ekim'de görevi devralan yönetimin başarısıdır. 23 Mayıs'ta seçildik ve Duygun Yarsuvat Ağabey'e 'Mazbataları erteleyelim, bu başarı size yansımalı' dedim. O da çok mutlu oldu. Bizim için mühim olan Galatasaray'ın kazanmış olmasıdır." 
 
MÜJDE: METRO YETİŞECEK
"Geçen sezon Türk Telekom Arena'daki son 6 maçta tribünler doldu. Yeni sezonda hedefim minimum 40 bin kombine... Metroyu yetiştirmeye çalışıyoruz çünkü bu stadın en büyük sorunu ulaşım. Gerekli temasları yaptık, ben de bizzat takipçisiyim. Metro yeni sezona yetişecek." 
 
LOCA KAVGASI VAR 
"Avrupa'nın en fazla locaya (195) sahip 6'ncı kulübüyüz. Çok talep var, hatta loca kavgası var diyebilirim. Localarımızın tamamını sattık. Şirketlerle, ünlü isimler loca bulmak için adeta yarıştılar, oldukça zorlandık." 
 
SNEİJDER KARARINI HOCAMIZ VERECEK
Dursun Özbek'e "Sneijder 'Yeni başkanımız hedefini Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olarak açıklamış. Ben de onunla aynı şeyi düşünüyorum" sözlerini hatırlattık: "Sağ olsun (gülerek) Sneijder'e teşekkür ediyorum. Çok başarılı bir sezonu geride bıraktı. Bizim en değerli oyuncularımızdan. Sözleşmesiyle ilgili konular ise Hamza Hoca'nın tasarrufudur..."
 
CÜNEYT'İN YARDIMCISI ARTIK BENİM
Dursun Özbek'e Galatasaray Başkanı olarak güne nasıl başladığını sorduk, işte cevabı: "Saat 8 buçukta kulübe geliyorum. Bir tek dün biraz gecikip 9'da geldim, ortalık karışmış (gülerek)... Güvenliğinden, müdürüne herkes benim kulübe kaçta gelip kaçta çıktığımı bilir. Personel bana alıştı; 'Başkan geliyorsa biz de gelelim' diyerek işlerine daha çok motive oluyorlar. Bu fedakarlık değil, benim görevim. Ben buraya fotoğraf çektirmeye değil çalışmaya geldim!" 
 
O BİR EFSANE KAPTAN 
Özbek, Ali Dürüst-Abdurrahim Albayrak ikilisinin veda ettiği futbol şubesindeki yeni yapılanmayı ise şu sözlerle anlattı: "Sportif AŞ'nin başkanı benim. Cüneyt Tanman'ın yanında ben varım, ona ben yardımcı olacağım. Perdenin arkasında kalmayacağım. Cüneyt'in de futbol bilgisi tartışılmaz, o bizim efsane kaptanımız."

Sabah