Türk Telekom Arena'da yapılan yönetim kurulu toplantısından sonra gazetecilere açıklamada bulunan Özbek, Denizli ile yolları ayırırken herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, "Bugüne kadar çalıştığı dönem kadar ücret alacak" dedi.

Özbek, "Mustafa Denizli, peşin aldığı paranın bir bölümünü iade mi edecek?" şeklindeki soruya, "Evet" cevabını verdi.

Denizli'nin istifa kararına saygı duyduğunu kaydeden Galatasaray Kulübü Başkanı, "Galatasaray'a hayırlı olsun. Mustafa hocaya da bundan sonraki mesleki hayatında başarılar diliyorum. Hocam bu kararı almış. Bunu yönetimde değerlendirdik. Saygı duyuyorum" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımı bir süreliğine altyapı antrenörlerinden Orhan Atik'in çalıştıracağını bildiren Özbek, Denizli'nin yerine kimin geleceği sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Daha çok taze. Biraz önce Mustafa hocanın istifası geldi ve yönetimde o konuşuldu. Yarınki maça Orhan Atik hoca ile hazırlanıyoruz. Beş dakikada bütün sorunların halledilmesi mümkün değil. Galatasaray'a en yüksek faydayı getirecek sistemi kurmak istiyoruz. Amacımız, sadece bugünün sorunlarını halletmek değil. Galatasaray'ın yarınlarını da çözebilmek için çalışıyoruz."

"Çok heyecanlıydı ama olmadı"

Dursun Özbek, Mustafa Denizli'nin performansının hayal kırıklığı oluşturmadığını ifade ederek, "Sportif bir olay. Hayal kırıklığı olarak nitelendirmek yanlış olur. Mustafa hoca, Galatasaray'a en yüksek seviyede hizmet etme arzusundaydı. Çok heyecanlıydı ama olmadı" şeklinde görüş belirtti.

Özbek, futbol akademisinin başına Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink'in getirildiğini belirterek, "Yeni bir yapılanma hamlesi içindeyiz. Altyapıya Hollanda'dan Riekerink geldi. Kalıcı bir yapının kurulmasını istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı taraftardan destek isteyen Özbek, "Galatasaray bu zor günlerden çıkacaksa, taraftarıyla çıkacak. Taraftarlarımızdan isteğimiz, son 4 sezonun 3'ünde şampiyon olan Galatasaray'ı hiçbir zaman yalnız bırakmamaları. Elbette sporda inişli çıkışlı dönemler olabilir ama bu Galatasaray'ın büyüklüğünü değiştirmez. Bu dönem geçicidir" değerlendirmesinde bulundu.

Özbek, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın dünkü Beşiktaş derbisinden sonra yaptığı "Galatasaray bitik durumda" açıklamasının sorulması üzerine, "Polemiğe girmem" demekle yetindi.