Türk Telekom Arena’da 6 Nisan’da oynanacak Fenerbahçe derbisi Galatasaray için çok şey ifade ediyor. Bir tarafta Şampiyonlar Ligi iddiası diğer tarafta prestij açısından büyük önem taşıyan bu 90 dakika öncesi sarı-kırmızılılarda bazı alışkanlıklar da son bulacak.

Buna göre Galatasaray’da dev derbi için herhangi bir özel prim belirlenmeyecek. Cim-Bom’da dev maç için yönetimin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu. Bu konuya son noktayı Başkan Ünal Aysal koydu. Sarı-kırmızılı kulübün patronu, “Fenerbahçe maçı için özel prim yok. Böyle bir maçta özel teşviğe ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Ancak maç sonrası sürpriz düşünülebilir” dedi.

Böylece futbolcuların ekstra motive olmaları için daha önce önemli maçlardan önce yapıldığı gibi herhangi bir rakam maçtan önce kesinlikle açıklanmayacak. Başkan Aysal ve ekibinin prim tartışmalarının bazen futbolcular üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini düşündükleri ve bu yüzden sürpriz için maç sonunu bekledikleri ifade edildi. Futbolcuların da yönetimle aynı düşüncede oldukları ve kesinlikle parayı düşünmedikleri ifade edildi.

‘Kazanın siz belirleyin’
Başkan Aysal, İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve yönetici Şükrü Ergün yarın Florya’da bir araya gelecekleri futbolculara, primle ilgili aldıkları kararı iletecekler. Buna göre oyunculara, “Maçtan sonra rakamı siz belirleyin” denileceği öğrenildi. Bu arada Florya’da yapılacak derbi öncesi buluşmasına futbolcuların eşleri de davet edilecek.

Milliyet