Galatasaray'da 25 Ekim'deki kongre öncesi gözlerin üzerinde olduğu isimlerden birinden karar çıktı. Mevcut başkan Ünal Aysal tarafından "Desteklediğim aday" diye lanse edilen Cemal Özgörkey, başkanlık yarışına girmeyeceğini açıkladı.

İşte Cemal Özgörkey'in açıklaması:

"Galatasaray gibi spor etiğinin ve anlayışının vücuda geldiği, Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinin başında gelen bir kurumun başkanlığı son derece önemli bir sorumluluk ve bir o kadar da büyük bir onurdur. Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı için hem Sayın Ünal Aysal hem de kamuoyu nezdinde adımın geçmesinin de benim için bir gurur olduğunu söylemek isterim.

Diğer taraftan, bu kadar kısa zamanda böyle önemli bir görevi yerine getirebilmek için gereken hazırlığın yapılabilmesinin mümkün olmayacağı herkesin kabul edeceği bir gerçektir. Beklentim, bu ulvi görevi üstlenmek isteyen olası adaylara yeterli süreyi tanıyacak adımların ivedilikle atılmasıdır.

Galatasaray’a hizmet etmenin tek yolunun başkanlık olmadığı gerçeğinden hareketle, Galatasaray sevgisinin getirdiği, Galatasaray’a hizmet sorumluluğumun gereklerini yerine getirmeye her zaman devam edeceğimin de bilinmesini isterim.
Saygılarımla kamuoyunun bilgisine sunarım.

Cemal Özgörkey
Galatasaray Spor Kulübü 11076 No’lu üye"