Transfer süreciyle ilgili konuşan Pandev, “Galatasaray’dan teklif aldığımda çok mutlu oldum. Buraya gelmek için beni zorlayan hiçbir şey yoktu. Karara varmam çok kolay oldu. Galatasaray’dan gelen teklifi çok fazla düşünmedim bile. Bu sebepten dolayı çok mutluyum. Transfer sürecim sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleşti. Her şey kolay oldu. İmza attığım gün kendisiyle tanıştım. Ünal Aysal’ın çok önemli bir insan olduğunu orada anladım. Belli ki Galatasaray için kalbini ortaya koyan biri. Benim için kulübüne bu kadar bağlı olan insanlar değerlidir. Güvenini boşa çıkarmak istemiyorum. Çok çalışacağım bunun için.” dedi.
 
"Avrupa bu taraftarı biliyor"
 
Galatasaray taraftarına övgü yağdıran Makedon futbolcu, “Ne kadar büyük bir camiaya geldiğimi iyi biliyorum. Yani Galatasaray’ın ne kadar ateşli bir taraftar kitlesine sahip olduğunu sadece ben değil, bütün Avrupa biliyor. Köklü, çok büyük ve önemli bir tarihe sahip olduğunu da biliyorum. Sadece başarıları Türkiye’yle sınırlı olmayan, Avrupa’da başarı kazanmış bir ekibe geldim. Ben de hem Avrupa’da, hem de Türkiye’de başarılı olabilmek için takıma her şeyimi vermeye hazırım. Bu konuda en ufak bir tereddütüm dahi yok.” ifadelerini kullandı.
 
"Sneijder bizim için şans"
 
“Sneijder tarif edilemez bir futbolcu. Takım olarak çok şanslıyız ve onunla tekrar bir arada olmaktan dolayı mutluyum. Büyük bir futbolcu. İnter’de onunla beraber kazanılabilecek bütün kupaları kazandık. Şimdi Türkiye’deyim ve bence bu başarılar için sıra Galatasaray’da. Onunla burada da aynı başarıları yaşamak için elimden geleni yapacağım. Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda zirveyi, Şampiyonlar Ligi’nde aşama aşama ilerleyip, finali göreceğiz. Büyük camiaların büyük hedefleri olur ve bence daha önce UEFA Kupası’nı kazanmış bir takım için de bu hedef gayet gerçekçi" şeklinde konuştu.
 
"Rekabete hazırım, kimsenin yeri garanti değil"
 
Rekabete hazır olduğunu belirten tecrübeli golcü, “Büyük takımlarda hiçbir oyuncunun yeri garanti değildir. Hiç kimse sabit bir yere sahip değildir. Çünkü bu tür takımlar sayıca çok fazla maç yaparlar. Burası da öyle çok büyük bir takım. Umut, Burak ve benle birlikte diğer tüm arakdaşlarımız daha fazla çalışarak bu büyük takımı zirveye taşımak istiyoruz. Forma rekabeti beni hiçbir zaman korkutmamıştır. Bu rekabet başarıdaki en büyük pay olacak. Benim için Drogba'nın yerini doldurmak çok büyük bir gurur olacak. Biz ikimiz farklı özelliklere sahip, farklı tipte futbolcularız. Drogba, fiziğini çok iyi kullanan, hava toplarına hakim, çok iyi bir futbolcu. Onun yerinde oynamaktan dolayı kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Göstereceğim performansla bu takıma çok büyük katkılar yapmak istiyorum” dedi.