Gelecek yıl yapılacak kongrede Galatasaray başkanlığına adaylığını koyacağını açıklayan Albayrak ile aday olacağı konuşulan Süren'in uzun bir aradan sonra yeniden bir araya gelmesi ''beklenen adım atılıyor'' şeklinde yorumlandı. Toplantı ile ilgili dışarı hiçbir bilginin çıkmaması ise meraklandırdı.

Dursun Özbek'ten 126 milyon TL nakit
Camia Dursun Özbek'in istifa ederek Galatasaray başkanlığından ayrılmasını bekliyor... fakat mali kriterler bunun olmasının imkansız olduğunu ortaya koyuyor. Şu ana kadar değişik kalemlerde Galatasaray'a toplamda 126 milyon TL borç veren Özbek, bankalardan ve faktoring şirketlerden alınan değişik krediler için 242 milyon TL'lik kefalet vermiş durumda.

Aktif Bank, DenizBank ve Ziraat Bankası, Galatasaray kulübüne Özbek'in şahsi kefaletiyle kredi verirken özellikle başkanlığa aday olacak kişinin bu üç bankayı ayrı ayrı kendi şirketinin kefaleti için ikna etmesi gerekiyor. Özbek'in yerine adaylığını koyacak Başkan adayının ayrıca Özbek'in cebinden ödediği 126 milyon TL'yi de tek kalemde ödemek zorunda.

UEFA'nın finansal fair-play kuralları gereği kulüplerin eski başkanlarına borcu olamıyor. Özbek kulüpten alacağını hibe etmemesi durumunda Galatasaray'ın, Avrupa Kupaları'na katılma ihtimali de ortadan kalkıyor.