Son olarak takımımızın Benfica’yı 2-1 yendiği maçta galibiyet golüne imza atarak övgüler alan Alman yıldız böylece UEFA’dan gelecek 1.5 milyon euroluk galibiyet priminin de önünü açtı.

Podolski, Süper Lig’de de geride kalan 9 hafta sonunda 4 kritik gole imza attı. Sivas ve Mersin İdman Yurdu maçlarında beraberlik gollerini kaydeden tecrübeli oyuncu, Gaziantep ve Başakşehir karşılaşmalarında ise üç puanı getiren isim olmuştu. Podolski bu gollerle 3.9 milyon liralık gelirin elde edilmesini sağladı. Alman futbolcu bu şekilde golleriyle transfer bedelini şimdiden kasaya geri koydu.

‘Podolski ateşledi’

İngiliz ve Alman basını başta olmak üzere Portekiz medyası da mücadeleye geniş yer verdi. Karşılaşmada 1 gol atıp, başarılı bir performans gösteren Lukas Podolski özel olarak öne çıkarıldı. ESPN, galibiyetin şifresi olarak Podolski’yi vurgulayarak, “Podolski, Galatasaray’ı ateşledi Benfica’ya karşı alınan zaferde” ifadelerini kullandı. The Guardian da “Galatasaray’ın ilk Şampiyonlar Ligi zaferinde Podolski damgası. Alman yıldız golü ve oyunuyla damgasını vurdu” yorumunu yaptı. Daily Mail de “G.Saray’ın zaferinde ön plandaki isim Podolski” diye yazdı.

Alman basını da Podolski’ye övgüler dizerken, SPOX sitesi, Şampiyonlar Ligi’nde haftanın 11’ine Podolski’yi de koydu. Öte yandan Wesley Sneijder’in maç sonu taraftarlarla yaptığı kutlamanın videoları da özellikle paylaşıldı.

‘35 dakikada bitti’

Portekiz basını, Benfica’nın  aldığı mağlubiyeti geniş gördü. Sarı-kırmızılıların ilk yarının 35 dakikasında oynadığı futbol ve bulduğu 2 golle galibiyeti kaptığı vurgulandı. Publico.pt sitesi, “Benfica uyudu, Galatasaray 35 dakikada maçı aldı” diye yazdı. Record gazetesi, Benfica’nın mağlubiyetini kapağına taşıdı, tarihi rekorun gerçekleşmediğini duyurdu. Gazete ayrıca internet sitesinde maça geniş yer vererek, analizli haberler yaptı. Desporto ise, “Benfica üçüncü maçta düştü” diyerek, tarihi rekorun kaçtığını öne çıkardı.

Avrupa basını Lukas Podolski’nin başarılı performansını galibiyette öne çıkardı.