Galatasaray-Konyaspor maçında sarı kırmızılıların aleyhinde verilen penaltı kararı futbol kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Skubic'in yerde kaldığı pozisyonda bir çok futbol yorumcusu penaltı değil derken mücadelenin hakemi Hüseyin Göçek, 'penaltı' dedi. VAR'dan da kararın düzeltilmesi yönünde bir uyarı gelmedi.

Pozisyona kim ne dedi?

Rıdvan Dilmen: Bence penaltı falan değil, bu benim görüşüm.
Önder Özen: Bence penaltı değil. Hakemler hata yapabilir ama hakem, VAR tarafından nasıl çağrılmadı? Bu nasıl açıklanır?
Uğur Karakullukçu: Hüseyin Göçek ve VAR hakemleri penaltı kararından emin olsa; Kenara gidip izleyecek cesareti olurdu. İki dakika sonra Mariano'yu atardı. Sadece kararda bile en az 3 dakika duran maçı 5 dakika uzatmazdı."Serdar'ı boşuna attırdık" dedirtmemek için son 10 dakika tiyatro izledik.
Ersin Düzen: Pozisyon penaltı değil. Serdar Aziz’in teması topa, Skubic’in düşmesinin sebebi, sol ayağının Serdar’ın hareketli ayağına basması. Darbe yok, penaltı yok. VAR’da Halis Özkahya, çağırıp, izletmeliydi. Çağırıp, Hüseyin Göçek gitmediyse o zaman büyük skandal!
Ahmet Çakar: İşte şimdi Galatasaray tam anlamıyla hakem mağduru.Yanlış penaltı ve artık talimatlı olduğunu düşündüğüm VAR hakemi Galatasaray ın iki puanını çalmıştır.
Mehmet Demirkol: Kırmızı gösterdiği ve protokol gereği iptal edemeyeceği için VAR'a gitmedi. Başka açıklaması YOK. En iyi sistem bile kötü ellerde YOK hükmünde